Kokos – Koriander Noedels

Joepie, woensdag! Ik ben naar de groente- en fruitwinkel geweest, en heb een soort fruit gekocht die ik nooit eerder gegeten of zelfs gezien had… Het fruit heet moro, en het is een soort bloedsinaasappel, maar dan kleiner. Een kruising tussen een bloedsinaasappel en een mandarijn, vermoed ik.

En ons avondeten waren deze noedels met geroosterde broccoli. Simpel maar superlekker!


Kokos – Koriander Noedels

Coconut-Cilantro Noodles

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 el sesamolie
  • peper en zout
  • 100g tofureepjes (ik heb Alpro lichtgekruide reepjes gebruikt)
  • 150g rijstnoedels
  • 1/2 bosje (10g) koriander
  • 2 el limoensap
  • 60ml sojaroom
  • 3 el geraspte kokosnoot
  • 1/2 el groene currypasta

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Meng de broccoli met de sesamolie in een kom, en kruid met peper en zout. Hussel dooreen
  • Spreid de broccoliroosjes uit over een bakplaat met bakpapier en rooster ze in de oven gedurende zo’n 30 minuten
  • Voeg na 25 minuten de tofureepjes toe, zodat deze ook 5 minuten mee roosteren
  • Breng ondertussen een pot water aan de kook
  • Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Doe het grootste deel van de koriander (hou wat opzij ter garnering), het limoensap, de sojaroom, de geraspte kokos en de currypasta in een kom, en mix met een staafmixer tot je een gladde saus bekomt
  • Serveer de noedels met de geroosterde broccoli en tofureepjes, en de saus
  • Garneer met de overblijvende koriander

Coconut-Cilantro Noodles  Coconut-Cilantro Noodles

Bron: recept gebaseerd op Greens & Seeds

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: