Chunky Monkey Wafeltjes

Deze heerlijke wafeltjes zijn gebaseerd op de smaken van het Chunky Monkey-ijs van Ben & Jerry’s. Wel iets gezonder, en véél plantaardiger… Ik nam deze wafeltjes mee naar de maandelijkse potluck voor EVA-vrijwilligers, die ondanks de kleine opkomst toch weer supergezellig was!

Ze vielen goed in de smaak, ook bij Jeroen. Toen ik thuiskwam van de potluck, was de koekjestrommel al leeg gegeten 😉

Kleine tip: vet je wafelijzer telkens in tussen de verschillende baksessies: door de chocoladedruppels branden de wafels tamelijk snel aan. De makkelijkste manier vind ik zelf om de platen in te smeren met een hittebestendig penseel (bv. van silicone) en olie.

 

Chunky Monkey Wafeltjes

Chunky Monkey Wafels

Ingrediënten (voor ongeveer 15 wafels ter grootte van een suikerwafel)

  • 3 kleine of 2 grote rijpe bananen, gepeld
  • 2 el rijststroop of een ander vloeibaar zoetmiddel
  • 250 ml amandelmelk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 1 kl vanille-extract
  • 250g bloem
  • 65g fijne havervlokken
  • 2 el haverzemelen
  • 1 el bakpoeder
  • een snufje zout
  • 50g walnoten, grof gehakt
  • 50g pure chocoladedruppels

 

Werkwijze

  • Vet het wafelijzer in en verwarm het voor
  • Prak de bananen in een mengkom
  • Roer er de rijststroop, de amandelmelk, de zonnebloemolie en het vanille-extract doorheen
  • Voeg er de bloem, de havervlokken, de haverzemelen, het bakpoeder en het zout aan toe en meng voorzichtig. Het deeg heeft nu een dikke consistentie, maar mag niet te droog zijn (voeg in dat geval wat extra amandelmelk toe)
  • Roer er de gehakte walnoten en de chocoladedruppels doorheen
  • Gebruik ongeveer 1 overvolle eetlepel deeg per wafel
  • Bak de wafels tot ze licht goudbruin kleuren
  • Laat afkoelen

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: