Chocolade – Pindakoekjes

Deze koekjes zijn echt ongelofelijk lekker. Ik ben dol op de combinatie van pinda’s en chocolade!

Het geheime ingrediënt in deze koekjes is maïzena… heel vreemd, maar het maakt de koekjes echt ‘fluffy’. Dus zet je vooroordelen opzij, en proberen maar!

 

Chocolade – Pindakoekjes

Ingrediënten (voor 12 koekjes) 

  • 85g margarine
  • 85g rietsuiker
  • 1 kl vanille-extract
  • 4 el sojadrink
  • 125g tarwebloem
  • 1 kl maïzena
  • 1 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 65g chocoladedruppels
  • 50g ongezouten pinda’s

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Doe de margarine, het vanille-extract en de suiker in een mengkom, en mix met een handmixer tot de margarine bleek en romig wordt
  • Voeg de bloem, de maïzena, het bakpoeder en het zout toe, en mix op lage snelheid tot alles goed gemengd is
  • Roer er met een houten lepel de chocoladedruppels en pinda’s doorheen.
  • Leg 12 hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Bak de koekjes in de voorverwarmde oven gedurende 8 – 10 minuten, tot ze lichtjes goudbruin kleuren langs de randen
  • Haal de koekjes uit de oven en laat afkoelen op een taartrooster

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: