Pannenkoekjes met chocolade & banaan

Dit waren LETTERLIJK de lekkerste pannenkoeken die ik ooit gegeten heb. Doe jezelf en de mensen rondom jou een plezier en maak ze alsjeblieft!

Kleine opmerking: het beslag is niet erg lopen, dus maak de hoopjes in je pan niet te dik.

 

Pannenkoekjes met chocolade & banaan

Chocolate Chip Banana Pancakes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 banaan, geplet
  • 1 kl vanille extract
  • 250ml sojadrink
  • 1/2 el rijststroop (of een ander vloeibaar zoetmiddel)
  • 125g volkorenbloem
  • 1,5 kl bakpoeder
  • 1 el donkere chocoladedruppels
  • een snufje zout
  • kaneel
  • 1 kl margarine

Werkwijze

  • Meng in een grote kom de geplette banaan, het vanille-extract, de sojamelk en de rijststroop
  • Zeef er de volkorenbloem bij. Voeg het bakpoeder, de chocoladedruppels en het zout toe
  • Roer tot alles mooi gemengd is, maar niet te lang
  • Kruid naar smaak met kaneel
  • Verwarm een grote pan op een middelhoog vuur. Doe er de margarine in
  • Giet, wanneer de pan warm is, enkele hoopjes beslag in de pan (eentje voor elk pannenkoekje)
  • Bak tot er bubbeltjes op het oppervlak verschijnen. Draai dan voorzichtig de pannenkoekjes om met een spatel
  • Laat opnieuw bakken tot ook de onderkant licht goudbruin is
  • Herhaal dit proces tot het beslag op is

Chocolate Chip Banana Pancakes Chocolate Chip Banana Pancakes

 

Bron: recept gebaseerd op Erica Miss America

1 Comment

  1. Uitgetest: GreenPan – Julienne

    januari 21, 2016 at 16:01

    […] Julienne, en dat bakproces kan ik dus beter beoordelen. Ik gebruikte om die reden dan ook mijn standaardrecept, dat ik al talloze keren maakte. De oplettende lezer zal opmerken dat ik dit maal echter geen […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: