Chocoladetruffels
Vanochtend maakte ik deze heerlijke chocoladetruffels als onderdeel van het nieuwjaarskadootje voor mijn tantie. Ze belandden samen met gepersonaliseerde koffietassen en een blik Løv-thee op een mooi dienblad.
Chocoladetruffels
Ingrediënten (voor ongeveer 25 truffels)
- 450g pure chocolade
- 125ml kokosmelk
- chilipoeder
- fleur de sel
- geraspte kokos
Werkwijze
- Breek de chocolade in stukjes
- Doe de chocolade en de kokosmelk in een steelpannetje, en smelt al roerende boven een klein vuurtje
- Breng eventueel op smaak met chilipoeder en/of fleur de sel
- Giet het gesmolten mengsel in een glazen schaal, en zet gedurende minstens een halfuur in de koelkast tot alles mooi gestold is
- Schep telkens een eetlepel chocolademengsel uit de schaal, en rol hiervan een bolletje
- Rol de truffel door de geraspte kokos
- Bewaar de truffels in de koelkast tot je ze opeet en/of uitdeelt
Leave a Reply