Chocoladetruffels

Vanochtend maakte ik deze heerlijke chocoladetruffels als onderdeel van het nieuwjaarskadootje voor mijn tantie. Ze belandden samen met gepersonaliseerde koffietassen en een blik Løv-thee op een mooi dienblad.

 

Chocoladetruffels

Ingrediënten (voor ongeveer 25 truffels)

  • 450g pure chocolade
  • 125ml kokosmelk
  • chilipoeder
  • fleur de sel
  • geraspte kokos

 

Werkwijze

  • Breek de chocolade in stukjes
  • Doe de chocolade en de kokosmelk in een steelpannetje, en smelt al roerende boven een klein vuurtje
  • Breng eventueel op smaak met chilipoeder en/of fleur de sel
  • Giet het gesmolten mengsel in een glazen schaal, en zet gedurende minstens een halfuur in de koelkast tot alles mooi gestold is
  • Schep telkens een eetlepel chocolademengsel uit de schaal, en rol hiervan een bolletje
  • Rol de truffel door de geraspte kokos
  • Bewaar de truffels in de koelkast tot je ze opeet en/of uitdeelt

Chocoladetruffels

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: