Chocoladetaart

Zo makkelijk, zo snel en zo lekker… Dit wordt zeker een terugkerend receptje voor als er mensen op de koffie komen 🙂

Je kan ook gewoon enorm variëren met dit recept. Nu heb ik de taart afgewerkt met geraspte kokos, maar je kan bijvoorbeeld ook:

  • een scheutje amaretto door de vulling doen en bestrooien met geroosterde amandelschilfers
  • afwerken met frambozencoulis en enkele verse frambozen
  • garneren met hagelslag of chocoladekrullen voor een extra chocolade-kick
  • toefjes (soja)slagroom op de taart spuiten

Zijdetofu klinkt misschien exotisch, maar je kan dit intussen al in de gewone supermarkt vinden. Het is eigenlijk gewoon tofu waar er minder vocht werd uitgeperst, waardoor je een zachte, zijdeachtige textuur krijgt. Perfect om in desserts of quiche te verwerken, en ook tamelijk lang houdbaar. Bij mij ligt er altijd wel een pakje in de koelkast.

 

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 pakje (400g) zijdetofu
  • 200g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • eventueel wat vloeibaar zoetmiddel (bv. agave- of rijststroop)
  • garnering (in mijn geval geraspte kokos)

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in
  • Leg er een vel bakpapier in, en bakbonen (verkrijgbaar bij bv. Dille & Kamille) of gedroogde bonen/kikkererwten/…
  • Bak de taartbodem gedurende zo’n 15 minuten blind, tot de randjes goudbruin kleuren
  • Smelt intussen de chocolade au bain marie of in de microgolfoven
  • Doe de zijdetofu in een mengkom, giet er de gesmolten chocolade bij en mix met een staafmixer tot een glad mengsel
  • Zoet eventueel nog bij met agave- of rijststroop
  • Haal het bakpapier met de bonen van de taartbodem na het blind bakken
  • Giet de chocoladevulling in de taartbodem
  • Laat enkele uren opstijven in de koelkast
  • Garneer voor het opdienen, in dit geval met geraspte kokos

Chocoladetaart  Chocoladetaart

1 Comment

  1. Chocolademousse | Julienne

    december 22, 2013 at 18:38

    […] gebruikte dit receptje ook al voor deze heerlijke chocoladetaart, dus de variaties die ik daar opsomde, kunnen hier ook perfect in verwerkt worden! Deze keer hield […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: