Chocolademousse

Heerlijke chocolademousse, zonder (rauwe) eieren, en dus zonder risico op salmonella 😉

Het gebruik van zijdetofu mag dan wat vreemd lijken, maar dit recept is een enorme aanrader voor iedereen die zuivel- en/of eivrij moet of wil eten, die op z’n lijn let of gewoon van lekker eten houdt!

Ik gebruikte dit receptje ook al voor deze heerlijke chocoladetaart, dus de variaties die ik daar opsomde, kunnen hier ook perfect in verwerkt worden! Deze keer hield ik het echter bij een simpele afwerking met chocoladedruppels.

 

Chocolademousse

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 pakje (400g) zijdetofu, afgegoten
  • 200g pure chocolade, in stukjes gebroken
  • eventueel wat vloeibaar zoetmiddel (bv. agave- of rijststroop)
  • chocoladedruppels, geraspte kokos, frambozen, …

Werkwijze

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolfoven
  • Doe de zijdetofu in een mengkom, giet er de gesmolten chocolade bij en mix met een staafmixer tot een glad mengsel
  • Zoet eventueel nog bij met agave- of rijststroop
  • Verdeel over 4 kommetjes of glaasjes, en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast
  • Garneer en serveer

 

Chocolademousse

1 Comment

  1. 7 manieren om Sinterklaasrestjes te verwerken - Julienne

    december 6, 2015 at 16:03

    […] Smelt een sinterklaasfiguur en maak er deze zijdezachte chocolademousse mee […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: