Chocoladecake

Morgen wordt mijn liefste ventje 25!

Vandaag kwamen zijn grootouders, mama en broer op de koffie. We kochten al een fruittaart in de winkel, en zelf maakte ik vanochtend deze lekkere chocoladecake. Mét een geheim ingrediënt…
De rode bietjes smaak je echt niet meer eenmaal ze verwerkt zitten in het deeg, en ze brengen op de een of andere manier de chocoladesmaak mooi naar boven. De textuur van de cake was ook heerlijk smeuïg, van de eerste keer goed dus! Dit wordt vanaf nu mijn standaardrecept voor chocoladecake!

Eén tip? Verraad het geheime ingrediënt pas nadat iedereen geproefd heeft 😉

 

Chocoladecake

Chocoladecake

Ingrediënten (voor 1 cake)

  • 500g gekookte rode bietjes, gepureerd
  • 125ml zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
  • 65g rietsuiker
  • enkele druppels vanille-extract
  • 250g tarwebloem
  • 75g cacaopoeder
  • 3 kl bakpoeder
  • snufje zout
  • 25g hagelslag of chocoladedruppels
  • suikerpareltjes ter garnering (optioneel)

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Meng de bietjespuree, de zonnebloemolie, de rietsuiker en het vanille-extract in een kom
  • Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder bij de natte ingrediënten
  • Voeg ook het zout toe, en meng goed
  • Giet het deeg in een ingevette ronde bakvorm met 20cm diameter
  • Bestrooi met de hagelslag of de chocoladedruppels
  • Bak de cake gedurende zo’n 30 minuten, of tot een tandenstoker die je in de cake prikt er netjes terug uitkomt
  • Laat afkoelen op een taartrooster
  • Werk eventueel af met suikerpareltjes of andere decoratie

 

Chocoladecake   Chocoladecake

Bron: recept gebaseerd op Fitness Between Friends

1 Comment

  1. recepten | Annotary

    maart 2, 2014 at 17:51

    […] silkedesaever.be […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: