Chocoladebolletjes

Ik heb een geweldige ingebouwde klok. Zo geweldig dat ik, eenmaal het zomer- of winteruur is, lekker op hetzelfde tempo doorga als ervoor.

Zodoende was ik zondag al om 6h30 wakker, en heb ik, terwijl manlief nog lekker lag te slapen, een ‘breakfast for champs’ op tafel getoverd…Versgeperst fruitsap, fruitsla, zelfgebakken pistoletjes en chocoladebroodjes. Heerlijk!

 

Chocoladebolletjes

Ingrediënten (voor 12 bolletjes)

  • 250ml water
  • 75ml koolzaadolie
  • 2 el instantgist
  • 50g rietsuiker
  • 1 kl zout
  • 1 kl eivervanger (bv. Orgran No Egg) + 2 el water
  • 450g tarwebloem
  • 100g chocoladedruppels

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Doe het water, de koolzaadolie, de instantgist en de suiker in een kom
  • Roer goed om, en laat een kwartier rusten (zo wordt de gist geactiveerd)
  • Voeg na een kwartier het zout, de eivervanger, de 2 el water en de bloem toe
  • Roer om tot er een samenhangend, plakkerig deeg ontstaat
  • Voeg de chocoladedruppels toe en roer deze door het deeg
  • Verdeel het deeg in 12 porties, en rol elke portie tot een bolletje
  • Leg de 12 bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat
  • Laat de bolletjes 15 minuten rijzen met een schone handdoek erover
  • Bak de chocoladebolletjes gedurende ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin kleuren
  • Serveer de chocoladebolletjes lauwwarm of koud

Chocoladebolletjes | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: