Chili sin Carne

Dit was een vaak terugkomende maaltijd in mijn studententijd op kot. Gemakkelijk, snel, en met ingrediënten die je normaal altijd in de voorraadkast hebt staan. Wat pizza of lasagne is voor andere mensen, is chili sin carne voor mij… Een maaltijd voor als je niet veel tijd hebt, vergeten bent om naar de winkel te gaan of wanneer je geen zin hebt om te koken (wat eerder een zeldzaamheid is hier, haha)

Je kan natuurlijk variëren in hetgeen je in de chili verwerkt. Ik blijf meestal bij deze basisingrediënten, net omdat ik ze altijd in huis heb. Maar je kan altijd wat paprikablokjes of veggie gehakt toevoegen natuurlijk.

Wat ik bij de chili serveer hangt een beetje af van wat ik heb liggen en waar ik zin in heb… Vanavond was dat meergranenbrood, maar ik combineer ook vaak met bruine rijst of met tortilla’s.

Chili sin Carne

Chili sin Carne

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 blik (400g) tomatenblokjes
  • 1 blikje (150g) maïs, afgegoten
  • 1 blik (400g) kidneybonen, afgegoten
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • Brood/gekookte rijst/tortilla’s/ …

Werkwijze

  • Verwarm de zonnebloemolie in een pot op een middelhoog vuur
  • Fruit de ui tot hij glazig wordt
  • Giet er de tomatenblokjes bij en laat zo’n 5 minuten pruttelen
  • Voeg de maïs en de kidneybonen toe
  • Kruid naar smaak met paprikapoeder en chilipoeder
  • Laat de chili nog eventjes sudderen tot alles verwarmd is
  • Serveer met brood/rijst/tortilla’s

Chili sin Carne Chili sin Carne

 

5 Comments

  1. Tortillas | Julienne

    juni 5, 2013 at 18:49

    […] combined them with chili sin carne and some shredded Chinese […]

  2. Tortilla’s | Julienne

    augustus 15, 2013 at 19:41

    […] hebben hier chili sin carne en wat versnipperde chinese kool bij […]

  3. In de kijker | Silke van Julienne | Fiekefatjerietjes

    augustus 26, 2014 at 14:13

    […] Chili Sin Carne […]

  4. Judith Lievens

    september 23, 2016 at 09:49

    psst komijnzaad geeft er ook een heel lekkere, aparte extra smaak aan 🙂

    1. Julienne

      september 25, 2016 at 10:30

      Goeie tip! Merci, Juddie!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: