Bloemkool – Couscous Salade

Het was een drukke dag op het werk, dus ik was blij om thuis te komen. Ik had heel veel zin om te koken, dus ik heb maar ineens een heel menu gekookt! Eerst ben ik met courgettesoep begonnen, dan deze fantastische bloemkool – couscous salade. En daarna heb ik nog heerlijke kokos-limoen cupcakes gebakken.

Het koken heeft me gerelaxeerd, en nu zijn we series aan het kijken onder een dekentje. Het leven zoals het moet zijn!

 

Bloemkool – Couscous Salade

Cauliflower - Couscous salad

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • olijfolie
  • 1/2  bloemkool, in roosjes gebroken
  • 25g ontpitte olijven
  • 150g couscous, ongekookt
  • 1 handjevol verse peterselie, fijngehakt
  • 1 el extra-vierge olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Vet een bakplaat in met een stukje keukenpapier en wat olijfolie
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat, en besprenkel met olijfolie en zout
  • Bak de bloemkool 20 minuten, en voeg dan de olijfjes toe
  • Laat deze mengeling nog zo’n 20 minuten bakken, tot de bloemkool goudbruin begint te kleur
  • Bereid, terwijl de bloemkool in de oven zit, de couscous volgens de instructies op de verpakking
  • Meng de bloemkool, de olijfjes, de couscous en de peterselie in een grote kom
  • Maak de dressing in een klein kommetje. Roer hiervoor de olijfolie en het citroensap samen, en breng op smaak met peper en zout
  • Giet de dressing over de salade, en meng goed
  • Serveer warm

Cauliflower - Couscous salad Cauliflower - Couscous salad

Bron: recept gebaseerd op Oh My Veggies

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: