Carrot Cake pannenkoekjes

Mijns inziens was het al véél te lang geleden dat er nog eens pannenkoekjes op de ontbijttafel stonden, dus vandaag was het zo ver: een nieuw receptje!

Ik botste enkele weken geleden op een heerlijk ideetje op Pinterest: carrot cake pannenkoekjes! Ja, ik weet het, wortel in gebak klinkt écht niet lekker, maar niet is minder waar! Zeker in combinatie met kokos, za-lig gewoon.

Deze pannenkoekjes staan in minder dan een kwartier op tafel, nog sneller dus dan wanneer je naar de bakker zou moeten achter pistoletjes en/of koeken 😉 kortom: geen excuses meer, en iedereen de keuken in!

 

Carrot cake pannenkoekjes

Carrot Cake pannenkoekjes

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 125g volkorenbloem
  • 2 el rietsuiker
  • 30g geraspte kokos
  • 1,5 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 250ml sojadrink (of andere plantaardige drink)
  • 1 el zonnebloemolie (of een andere neutrale olie)
  • 1 kl vanille-extract
  • 100g fijn geraspte wortel
  • margarine
  • extra geraspte kokos ter garnering

Werkwijze

  • Doe alle droge ingrediënten in een mengkom, en roer even met een houten lepel
  • Giet er de vloeibare ingrediënten bij, en roer opnieuw, maar niet te lang. Er mogen gerust nog klontertjes in het beslag zitten
  • Voeg als laatste de geraspte wortel toe, en roer deze door het beslag
  • Verwarm een koffielepel margarine in een grote pan op een middelhoog vuur
  • Giet, wanneer de pan warm is, enkele hoopjes beslag in de pan (eentje voor elk pannenkoekje)
  • Bak tot er bubbeltjes op het oppervlak verschijnen. Draai dan voorzichtig de pannenkoekjes om met een spatel
  • Laat opnieuw bakken tot ook de onderkant licht goudbruin is
  • Herhaal dit proces tot het beslag op is
  • Garneer de pannenkoekjes met geraspte kokos

Carrot Cake pannenkoekjes

Bron: recept gebaseerd op Minimalist Baker

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: