Carrot Cake Havermout

Oeps, weer eventjes niet geblogd… De weken vliegen nu eenmaal voorbij, en er stond heel wat op het programma: mijn trouwkleed voor de laatste keer passen, Fieke’s vrijgezellen, een weekendje Haspengouw, een BBQ met de collega’s van Jeroen, mijn vrijgezellen, …

Allemaal superleuk natuurlijk, maar daardoor bleef niet veel tijd over om te koken, en viel ik iets te vaak terug op mijn snelle ‘klassiekers’, gerechtjes die ik regelmatig op tafel tover en dus uit losse pols kan klaarmaken. Niet erg blogwaardig!

Vanochtend was ik veel te vroeg wakker, en had ik dus tijd genoeg om een origineel en lekker ontbijtje te maken en te fotograferen.

 

Carrot Cake Havermout

Ingrediënten (voor 1 kom)

  • 40g havervlokken
  • 1 middelgrote wortel, geraspt
  • 2 el geraspte kokos
  • 1/4 kl kaneel
  • 250 ml kokos-rijstdrink (bv. Alpro, Provamel of Coconut Dream)
  • 1 el ahornsiroop
  • 25g pistachenoten, grof gehakt

 

Werkwijze

  • Doe de havervlokken, de wortel, de kokos en de kaneel in een kom
  • Overgiet met de kokos-rijstdrink
  • Roer er de ahornsiroop doorheen
  • Verwarm de havermout gedurende ongeveer 3 minuten in de microgolfoven, tot het mengsel een mooie pap wordt
  • Garneer met de pistachenoten en serveer

Carrot Cake Havermout

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: