Capsule wardrobe herfst 2017 – mijn favoriete outfits

Nog een kleine 2 weken en het is alweer tijd voor een nieuwe capsule wardrobe… Heel dubbel gevoel: enerzijds lijken die drie maanden echt voorbij gevlogen, anderzijds heb ik wel nood aan wat nieuwe stuks. Het is de eerste keer dat ik het gevoel heb dat ik een aantal stuks echt verkeerd gekozen heb, dus volgende keer beter ๐Ÿ˜‰ maar daarover meer in de post over mijn nieuwe capsule, ergens midden december.

Vandaag deel ik graag 5 outfits die ik wรฉl met heel veel plezier gedragen heb.

trui: People Tree
rok: Vila (> 5 jaar oud)

Heerlijke outfit! Ik draag de trui soms in rok, en soms erover. Het is een taillerok, dus staat allebei best wel goed, al zeg ik het zelf ๐Ÿ˜‰ ik kocht de trui net voor het begin van deze capsule, en heb hem echt al ongelofelijk vaak gedragen.

cardigan: JBC
kleedje: Miss Green

Ook dit zijn twee nieuwe stuks die ik al heel vaak gedragen heb. Door zo bezig te zijn met kledij, en noodgedwongen favoriete stuks te moeten kiezen elke 3 maanden, leer je echt wel kennen wat je graag en vaak draagt. Vroeger deed ik heel vaak miskopen, maar dat is nu echt al even geleden!

trui: Eva Mouton
rok: Zara (> 5 jaar oud)

Mijn allerlievelingste lievelingstrui! Biokatoen en van superkwaliteit, dus zelfs na talloze keren dragen ziet hij er nog als nieuw uit. Beetje vreemde combinatie misschien met een ‘chique’ navy kokerrok, maar werkt verrassend goed samen.

trui: People Tree
salopette: JBC

Ook deze outfit vind ik echt geweldig. Als kind was ik dol op salopetten, en toen ik deze zag hangen in JBC was ik meteen verkocht!

trui: H&M
broek: Levi’s

Je ziet het misschien niet goed op de foto, maar de trui is bordeaux. Een kleur die me volgens de kleurconsulente heel goed staat, en eerlijk gezegd vind ik dat ook wel. Combineert mooi met zwart, en het is dan ook nog eens een heerlijk warme trui, win win dus!

Heb jij favoriete outfits die je telkens opnieuw draagt? Of wissel je net vaak af?

4 Comments

 1. Hermien - KouweKleren

  november 26, 2017 at 13:24

  Grappig, ik was ook net begonnen aan een post waarin ik terugblik op mijn (allereerste) capsule, die ook over twee weken ‘afloopt’. Ik heb ook dubbele gevoelens, want enerzijds blijkt dat ik met nog minder toekan – er zitten nog best veel items bij die ik niet gedragen heb deze periode – maar anderzijds blijf ik het zonde vinden om items die wel goed en geliefd zijn kunstmatig weg te stoppen. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik een eventuele volgende capsule ga aanpakken. Ik vind het leuk om jouw favorieten op een rijtje te zien in elk geval en meer van jouw gedachten hierover te lezen!

  1. Julienne

   november 27, 2017 at 19:53

   Oh wat leuk, Hermien! Ik kom zeker eens een kijkje nemen op je blog. Dat wegstoppen vind ik hier in ons klimaat best wel meevallen eigenlijk ๐Ÿ™‚ als ik nu kijk naar de kleren die weggestopt zitten, zijn dat bijna allemaal zomerspulletjes die ik nu sowieso niet zou dragen. Maar ik snap je punt zeker!

 2. Le petit requin

  november 26, 2017 at 18:05

  Mooie outfits! En super dat er weeral zoveel fair / eco fashion tussen zit! Herfst en lente lijken mij de moeilijkste seizoenen om een capsule voor samen te stellen; het weer kan nog alle kanten uit he…
  Enige nadeel aan favoriete outfits hebben die je vaak draagt, is dat die dan natuurlijk ook sneller verslijten. Heb zo deze week gemerkt dat er een gaatje zit in een van mijn lievelingstruitjes ๐Ÿ™ Hopelijk kan ik het herstellen, want ik draag het echt veel te graag om nu al afscheid te nemen ๐Ÿ˜‰

  1. Julienne

   november 27, 2017 at 19:56

   Dankjewel! Ja, het begint stilaan de goede kant uit te gaan met mijn kleerkast ๐Ÿ˜‰

   Het verslijten is inderdaad het enige nadeel, al schrik ik vaak hoe lang kleren toch wel meegaan… Heb, zoals ik hierboven al schreef, echt een paar stuks die makkelijk al 5 jaar oud zijn en waar eigenlijk nog niet zo heel veel slijtage aan te zien is. Echt zot! En ik duim mee voor jouw truitje!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: