Broccoliquiche

We hebben een fantastisch weekend gehad! Gisteren zijn we naar Breda gegaan om wat te shoppen en rond te wandelen. We hebben typische Nederlandse boodschappen gedaan (waar ik dol op ben) en hebben de LP met de filmmuziek van Django Unchained gekocht (waar Jeroen dol op is).

En vandaag zijn op bezoek geweest bij mijn oudste broer en zijn gezin. Mijn petekindje (zijn jongste dochter) is gisteren 10 geworden, en mijn jongere broer wordt dinsdag 19, redens genoeg dus om te vieren en taart te eten!

 

Broccoliquiche

Broccoli Quiche

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 bladerdeeg
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 ajuin, gesnipperd
  • 1 broccoli, in kleine roosjes gesneden, en de stam fijngesneden
  • 1 pakje (270g) tofu, drooggedept en in blokjes gesneden
  • 125ml ongezoete sojadrink
  • een snufje nootmuskaat
  • 1 el gedroogde basilicum
  • peper en zout
  • 4 el gistvlokken

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Verwarm de olijfolie in een grote pan of wok
  • Fruit de ui en broccoli tot ze gaar zijn, zo’n 8 tot 10 minuten
  • Meng de tofu, nootmuskaat, basilicum en sojamelk in een kom, en mix met een staafmixer tot een glad mengsel
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Drapeer de bladerdeeg in een taartvorm, en prik gaatjes in de bodem met een vork
  • Giet de groenten en het tofumengsel in de bladerdeeg
  • Strooi de gistvlokken over de quiche
  • Bak de quiche zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven
 Broccoli Quiche  Broccoli Quiche
Bron: recept gebaseerd op About.com

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: