Bosvruchtenijs

Vorig jaar tikte ik een ijsmachine op de kop in een kringloopwinkel. 5 euro, dat kon ik toch niet laten liggen hé? Intussen zijn we al enkele ijsexperimenten verder, maar tot nu toe lukte het me niet om mooi schepbaar aka fotogeniek ijs te maken.

Andere werkwijze dan maar! Voor dit recept heb je geen ijsmachine nodig, enkel een keukenmachine of blender.

Ik gebruikte – zoals de titel aangeeft- bosvruchten, maar je kan uiteraard eindeloos variëren. Frambozen, mango, ananas, tropische vruchtenmengeling, aardbeien, … Zorg er gewoon voor dat het fruit bevroren is, anders moet je veel langer wachten om het op te eten.

 

Bosvruchtenijs

Ingrediënten (voor ongeveer 900ml ijs)

  • 1 blik (400ml) kokosmelk
  • 500g diepvriesbosvruchten
  • enkele eetlepels agavesiroop (naar smaak)

Werkwijze 

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender
  • Mix tot je een homogeen mengsel bekomt
  • Eet het ijs zo op, of laat nog even opstijven in de diepvries. Giet het ijs dan wel over in bv. een oude ijsdoos of een Tupperwarepotje

 

Bosvruchtenijs | Julienne

 

Wat is jouw favoriete ijssmaak?

2 Comments

  1. gerhilde maakt

    augustus 6, 2015 at 19:32

    Ziet er lekker uit! Tijd dat ik een betere blender koop, of een ijsmachine. 🙂

    1. admin

      augustus 7, 2015 at 08:43

      Als ik jou was, zou ik voor de blender gaan, komt altijd van pas!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: