Bosbessenmuffins
Eén ding dat ik altijd in ons mini vriesvakje heb zitten? Diepvriesfruit! Ongelofelijk makkelijk en lekker. Komt altijd van pas in yoghurt, havermout, smoothies… of gebak!
Mijn eeuwige favoriet zijn frambozen, maar ook bosbessen en mango passeren regelmatig de revue.
Wat zit er altijd bij jou in de diepvries?
Bosbessenmuffins
Ingrediënten (voor 12 muffins)
- 250g ontdooide diepvriesbosbessen
- 1 el tarwebloem
- 125 ml amandelmelk
- 2 el appelazijn
- 125g appelmoes
- 2 el koolzaadolie
- 125g rietsuiker
- 2 kl vanille-extract
- 250g tarwebloem
- 1/2 kl bakpoeder
- 2 kl baksoda
- een snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Roer de eetlepel bloem door de bosbessen, en zet opzij*
- Giet de amandelmelk en de appelazijn samen in een kommetje, en zet opzij
- Doe de appelmoes, de koolzaadolie, de suiker en het vanille-extract samen in een mengkom, en klop op met een garde
- Giet er het amandelmelk/appelazijnmengsel bij
- Zeef er de bloem, het bakpoeder, de baksoda en het zout bij
- Meng even tot het beslag gemengd is, maar niet te lang, anders krijg je straks rubberachtige muffins **
- Roer ten slotte de bosbessen door het beslag
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes in een muffinbakblik
- Bak de muffins gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn
- Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur
* door de bosbessen met een laagje bloem te bedekken, is er minder kans dat ze naar de bodem zinken tijdens het bakken
** dit komt doordat je door het roeren het gluten in de bloem activeert, en op deze manier een soort elastisch glutenskelet vormt in het gebak (cfr. brood)
recepten | Annotary
februari 23, 2014 at 18:46[…] silkedesaever.be […]
Marie
februari 26, 2014 at 14:49ze zitten in de oven… ben benieuwd :-). Heb ze gemaakt met kokosbloesemsuiker ipv rietsuiker
admin
februari 26, 2014 at 14:58Wat leuk, Marie! Laat je eens weten of het meegevallen is? Kokosbloesemsuiker is inderdaad een mooi alternatief!