Boekweitgranola

Granola is helemaal hip, maar deze variant met boekweit in plaats van havermout proefde je vast nog niet! Hij is lekker crunchy, en je kan hem natuurlijk helemaal naar eigen smaak aanpassen. Ook handig: je hoeft er de oven niet voor te gebruiken, een pan is zoveel sneller en gemakkelijker!

Toch liever ‘gewone’ granola? Dan vind je hier een receptje naar jouw hart.

 

Boekweitgranola

Ingrediënten (voor 1 batch)

  • 5 el kokosolie
  • 500g boekweit
  • 250g noten, zaden en pitten (ik gebruikte lijnzaad, zonnebloempitten en amandelen)
  • 3 el ahorn- of agavesiroop
  • een snufje zout
  • optioneel, maar heel lekker: 1 el pumpkin spice

 

Bereidingswijze

  • Smelt de kokosolie in een grote pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Voeg alle ingrediënten toe en meng goed
  • Laat nog een 5tal minuutjes op het vuur staan terwijl je blijft roeren
  • Neem van het vuur en laat volledig afkoelen
  • Bewaar de granola in een luchtdichte bokaal, dan blijft ze minstens een week goed (maar of ze zo lang zal meegaan?!). Lekker met soja- of kokosyoghurt of plantaardige drink, mijn favoriet is momenteel ongezoete amandeldrink.

img_0261

4 Comments

  1. gerhilde maakt

    november 25, 2016 at 09:28

    Granola met boekweit kende ik inderdaad nog niet. Als we opnieuw een keuken hebben, ga ik me eens uitleven! 🙂

    1. Julienne

      november 26, 2016 at 09:27

      Je gaat nog nooit zoveel gekookt hebben denk ik 😉 is zo fijn, aan de slag gaan in een nieuwe keuken, zeker als je er zolang geen gehad hebt…

  2. Hilde

    november 28, 2016 at 10:07

    De granola met boekweit heb ik nog niet geprobeerd. Granola met havervlokken maak ik ook al eens klaar in de pan. En ja…. is zoooo lekker.

    1. Julienne

      november 30, 2016 at 17:40

      Zeker eens uittesten!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: