Blushing Beauty

Tadaaaa, mijn eigenste eigen cocktail! We hebben erg genoten van dit blozende drankje, en zullen er binnenkort zeker nog eentje drinken.

Het maken van de rabarbersiroop vraagt wat tijd, maar je kan er ineens een hele pot maken en deze dan gewoon in de koelkast bewaren tot je zin hebt in een cocktail. De overgebleven rabarberstukjes kan je op allerlei manieren verwerken… Ik heb er al door mijn havermout gemengd, en morgen maak ik nog een rabarbertaart!

 

Blushing Beauty

Blushing Beauty

Ingrediënten
 
Rabarbersiroop (voor ongeveer 8 cocktails)
  • 250ml water
  • 125g agavesiroop (of een ander vloeibaar zoetmiddel)
  • 225g rabarber, versneden (2cm)

Cocktail (voor 1 persoon)

  • 100ml rabarbersiroop (zie hierboven)
  • 50ml gin
  • sap van 1/2 limoen
  • ijsblokjes

 

Werkwijze

  • Meng, in een middelgrote kookpot, het water, de agavesiroop en de rabarber
  • Breng aan de kook boven een middelhoog vuur, en kantel af en toe de pan een beetje om de agavesiroop terug op te lossen
  • Draai, eenmaal het mengsel kookt, het vuurt uit, en laat zo’n 30 minuten trekken
  • Giet de rabarbersiroop door een zeef, laat afkoelen, en zet opzij in de koelkast tot je de Blushing Beauty’s maakt

 

  • Om de Blushing Beauty te maken: doe de rabarbersiroop, de gin en het limoensap in een glas
  • Roer goed, en voeg de ijsblokjes toe

 

Blushing Beauty Blushing Beauty

2 Comments

  1. Judy

    juni 17, 2013 at 13:49

    Hey Silke,
    Hannes heeft’m van ‘t weekend ook eens uitgeprobeerd en ie was zoooo heerlijk! ‘k Had er al snel twee glaasjes van gedronken!
    Echt een perfecte verfrissende cocktail voor de zomer!
    Loved it!

  2. Rabarberlimonade | Julienne

    augustus 19, 2014 at 13:42

    […] jullie zich deze blozende schoonheid nog? Iets meer dan een jaar later ben ik nog steeds grote fan van rabarberdrankjes! Dit keer een […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: