Gepofte aardappelen met champignonsaus

Toen ik ongeveer 12 jaar oud was, nam mijn mama me vaak mee naar een Turks restaurant in Antwerpen. Hun specialiteit waren GIGANTISCHE gepofte aardappelen met allerlei vullingen. Ik koos altijd voor een romige champignonsaus, en plette toen de aardappelen samen met de saus. Heer-lijk!

Als eerbetoon aan die fantastische etentjes die we daar hadden, heb ik die gepofte aardappelen nagemaakt, maar dan in een plantaardige versie. Het is echt lekker geworden, en omdat ik de aardappelen gepoft heb in de microgolfoven, ging het zelfs nog tamelijk snel!

 

Gepofte aardappelen met champignonsaus

Baked Potatoes with Mushroom Gravy

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 broccoli (500g), in roosjes gesneden
  • zout
  • 4 middelgrote aardappelen, gewassen en gedroogd
  • 1 el margarine
  • 250g champignons, in schijfjes gesneden
  • 2 volle el tarwebloem
  • 250ml ongezoete sojadrink
  • 1 el gistvlokken
  • peper
  • 2 el hazelnoten, grof gehakt

Werkwijze

  • Kook de broccoli in een pot kokend, gezouten water zonder deksel voor zo’n 10 minuten. Zorg ervoor dat je de broccoli goed spoelt met koud water. Op deze manier zal de broccoli zijn mooie groene kleur behouden
  • Prik met een vork gaatjes in de aardappelen, ongeveer 10 per aardappel
  • Pak de aardappelen in in een nat stuk keukenpapier, en leg ze op een bord
  • Het natte keukenpapier zorgt ervoor dat het vocht in de aardappel blijft, en dat de aardappel niet ineenkrimpt
  • Pof de aardappelen in de microgolf gedurende 10-15 minuten (afhankelijk van de sterkte van de microgolf)
  • Leg de aardappelen ongeveer 5 minuten opzij om te rusten
  • Verwarm intussen de magarine in een pan
  • Fruit de champignons tot ze beginnen te kleuren en krimpen
  • Strooi de bloem over de champignons. Roer voorzichtig
  • Giet er de ongezoete sojamelk bij en blijf voorzichtig roeren tot de saus indikt
  • Breng op smaak met de nutritionele gist en de peper
  • Serveer de gepofte aardappelen met de champignonsaus en de broccoli
  • Strooi de gehakte hazelnoten over de broccoli heen

Baked Potatoes with Mushroom Gravy  Baked Potatoes with Mushroom Gravy

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: