Avocado Pesto Pasta

Ik ben serieus aan het overwegen om zo vaak mogelijk vegan te eten in 2013. Toen ik woensdag om boodschappen ging, ben ik moedig voorbij de kaas, yoghurt en eieren gelopen. Als alternatief kocht ik yofu (sojavariatie op yoghurt) en een hele hoop verse groentjes om eens iets anders mee te kunnen nemen naar het werk dan de eeuwige boterhammen met kaas.

Chloe Coscarelli’s vegan kookboek heeft mij zeker geïnspireerd, en ik heb vandaag ontdekt dat je enorm veel van haar recepten online kan vinden. Ik raad deze zeker aan! Het zijn stuk voor stuk heerlijke maar simpele receptjes, die mij instant doen watertanden.

Avocado Pesto Pasta

Avocado Pesto Pasta

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250g spaghetti, ongekookt
  • 10g verse basilicum
  • 25g rucola
  • 2 teentjes look, fijngehakt
  • 1 avocado, ontpit, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 25g macadamianoten, fijngehakt
  • peper en zout
  • ongeveer 20g rucola om te garneren

Werkwijze

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking
  • Mix de basilicum, de rucola, de look, de avocado, de olijfolie, het citroensap en de macadamianoten in een keukenmachine tot het een smeuïge pasta wordt (of gebruik zoals ik een grote kom en een staafmixer)
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Serveer met een handjevol verse rucola

Avocado Pesto Pasta Avocado Pesto Pasta

Bron: recept gebaseerd op Chloe Coscarelli

2 Comments

  1. Penne met Broccolipesto | Julienne

    oktober 20, 2013 at 17:47

    […] de boodschap! Ik maakte eerder al pesto met basilicum (dé klassieker), pesto met pistachenoten, pesto met avocado en pesto met rucola, maar deze broccolipesto moet zeker ook niet […]

  2. Verse Pasta | Julienne

    oktober 26, 2013 at 18:34

    […] hebben deze heerlijke pasta gecombineerd met pesto en geroerbakte […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: