Avocado – Mangosalade

Oeps, het is alweer een tijdje geleden sinds ik nog iets postte… De laatste weken heb ik dan ook niet veel achter de computer gezeten.

Wat ik wel gedaan heb? Genoten van het zonnetje, veel gewerkt, een grote voorjaarsschoonmaak, gemoestuinierd én lekker gegeten. Vooral veel slaatjes, want met dat heerlijke weer snak ik echt naar zomerse gerechtjes!

We hebben intussen al enkele weken een proefabonnement op de bio-pakketten van De Wassende Maan, echt een aanrader! Voor ons is dat een wekelijks gemengd pakket, dus zowel groentjes (4 à 5 soorten) als fruit (2 soorten).
De voordelen?
– Je betaalt minder dan als je biogroenten en -fruit in de winkel koopt
– De pakketten worden dichtbij huis geleverd in een afhaalpunt
– Verser kan niet! Als het ware recht van het veld op je bord
– Je eet bio, seizoensgebonden en overwegend lokaal
– Er zitten af en toe ‘speciallekes’ in, dus je moet creatief zijn!

Deze exotische salade maakte ik met veldsla, avocado en mango uit één van de pakketten. De kerstomaatjes had ik nog liggen, die vond ik er prima bij passen.

 

Avocado – Mangosalade

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • veldsla (hoeveelheid naar keuze)
  • 1 kleine mango, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 avocado, geschild en in blokjes gesneden
  • 250g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 50g pecannoten, grof gehakt
  • 4 el notenolie
  • 1 el ahornsiroop
  • sap van 1/2 limoen
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Dresseer de veldsla, de blokjes avocado en mango, de kerstomaatjes en de pecannoten op de borden
  • Giet de notenolie, de ahornsiroop en het limoensap in een glazen bokaaltje.
  • Schroef het deksel erop, en schud goed.
  • Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout
  • Verdeel de vinaigrette over de twee borden, en serveer

Avocado - en Mangosalade

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: