Appelflappen

Niets geeft mij een gezelliger gevoel dan de geur van ‘homemade’ gebak dat net uit de oven komt. Deze appelflappen waren echt een voltreffer! Zoet, maar niet te zoet, nog warm, met een flinke dot sojaslagroom… Herfst op z’n best!

Als je geen croissantdeeg zou vinden, kan je dit gerust ook met bladerdeeg maken, maar dan heb je wel wat meer snij- en paswerk 🙂

Appelflappen

Ingrediënten (voor 6 appelflappen)

  • 1 verpakking croissantdeeg
  • 1/2 pot (200g) ongezoete appelmoes (indien gezoete appelmoes: de suiker weglaten)
  • 1 appel, geschild en in plakjes gesneden
  • 1/2 kl kaneel
  • 2 el rietsuiker
  • om te garneren: sojaslagroom (bv. van Alpro)


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht)
  • Open voorzichtig de verpakking van het croissantdeeg, en leg de deegdriehoekjes open op het werkvlak
  • Smeer in het midden van elke driehoek een volle eetlepel appelmoes
  • Verdeel de plakjes appel over de driehoeken, en bestrooi met wat kaneel en rietsuiker
  • Plooi de randen van de driehoek over de vulling, zodat je een mooi gesloten buideltje krijgt. Zorg dat er geen appelmoes uit loopt
  • Leg de appelflappen voorzichtig op een bakplaat met bakpapier
  • Bak de appelflappen gedurende 15 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn
  • Serveer warm met (soja)slagroom of (soja-)ijs
Apple Dumplings  Apple Dumplings

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: