Appelcrumble

Appelcrumble

Apple Crumble

Ingrediënten (voor een ovenschaal van 22cmx13cm)

Deeg

  • 125g tarwebloem
  • 2 el suiker
  • 1/4 kl bakpoeder
  • een snufje zout
  • 125g margarine
  • 1 kl eivervanger (bv. Orgran Egg Replacer) + 2 el water

Vulling

  • 2 el suiker
  • 2 el tarwebloem
  • een snufje kaneel
  • 2 middelgrote appels, geschild en in plakjes gesneden

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom, en roer tot je een kruimelig, tamelijk droog deeg bekomt
  • Vet een ovenschaal van 22cmx13cm in met margarine of zonnebloemolie
  • Verdeel het deeg in twee. De ene helft is voor de bodem, de andere helft voor de crumble
  • Duw het deeg voor de bodem in de ovenschaal, en zet het deeg voor de crumble eventjes opzij
  • Meng de suiker, de tarwebloem en de kaneel in een kom, en roer hier de appelplakjes doorheen
  • Verdeel de vulling over de bodem, en kruimel de rest van het deeg eroverheen
  • Bak de appelcrumble gedurende 25-30 minuten, tot ze goudbruin en krokant is

Apple Crumble  Apple Crumble

Bron: recept gebaseerd op Bakeaholic

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: