Appel-kaneel pannenkoeken

Ik weet het, ik weet het, het hele pannenkoekengedoe is een beetje uit de hand aan het lopen… Maar we houden nu eenmaal enorm van pannenkoeken. En als je de manier volgt waarop ik ze maak, zijn ze eigenlijk zelfs behoorlijk gezond 🙂 vezelrijk, vetarm, cholesterolvrij en niet teveel suiker…

En ik blijf maar dromen van en fantaseren over nieuwe, lekkere variaties… Dus ik moet ze dan wel uitproberen, niet?

 

Appel-kaneel pannenkoeken

Apple Cinnamon Pancakes

Ingrediënten (voor 2 grote porties)

  • 200g volkorenbloem
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 kl baksoda
  • 2 kl kaneel (of wat minder als je geen grote fan bent)
  • een snufje zout
  • 400ml sojadrink
  • 1 el appelazijn
  • 2 el rijststroop (of een ander vloeibaar zoetmiddel)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 middelgrote appel, geschild en in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 1 kl margarine

 

Werkwijze

  • Meng de droge ingrediënten in een grote kom, en roer ze dooreen
  • Voeg de sojamelk, de appelazijn, de rijststroop en de zonnebloemolie toe
  • Roer met een garde tot alles gemengd is. Zorg ervoor dat je niet te lang mengt – het mengsel mag nog wat klonterig zijn
  • Meng er de appelblokjes doorheen, en zet even opzij om te rusten
  • Verwarm een koffielepel margarine in een grote pan op een middelhoog vuur
  • Giet, wanneer de pan warm is, enkele hoopjes beslag in de pan (eentje voor elk pannenkoekje)
  • Bak tot er bubbeltjes op het oppervlak verschijnen. Draai dan voorzichtig de pannenkoekjes om met een spatel
  • Laat opnieuw bakken tot ook de onderkant licht goudbruin is
  • Herhaal dit proces tot het beslag op is

Apple Cinnamon Pancakes Apple Cinnamon Pancakes

Bron: recept gebaseerd op Singapore Shiok

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: