Appeltaartjes

Vorige vrijdag mochten we feestelijk het nieuwe jaar inzetten met de oudleiding van Jeroens chiro… En 2014 werd vol geluk ingeklonken, want dankzij de 4 (b)engeltjes die er rondliepen, zijn er wel 3 champagneglazen gebroken… Oeps!

We begonnen de avond met rosé schuimwijn en enkele lekkere hapjes, schoven dan aan tafel voor gourmet, en eindigden met deze (al zeg ik het zelf) heerlijke appeltaartjes.

 

Appeltaartjes

Ingrediënten (voor 10 taartjes)

  • 1 pakje (10 velletjes) vierkant bladerdeeg (bij mij uit de diepvries)
  • 3 middelgrote appels
  • 1 el citroensap
  • 2 el rietsuiker
  • 1/2 kl kaneel
  • 1/8 kl nootmuskaat
  • 2 el margarine, gesmolten
  • 1 el kristalsuiker

 

Werkwijze

  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Verwarm de oven voor op 180°C, hete luchtstand
  • Was de appels, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis
  • Snij ze daarna in fijne plakjes, en meng in een kom met het citroensap, de rietsuiker, de kaneel en de nootmuskaat
  • Vet een cupcakeblik in, of leg bakpapier in de kuiltjes
  • Leg de plakjes ontdooide bladerdeeg in de ingevette/met bakpapier beklede kuiltjes
  • Plooi de randen van de plakjes een beetje grillig om, zodat ze op bloemetjes lijken
  • Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem van het bladerdeeg
  • Borstel het bladerdeeg in met de gesmolten margarine, en bestrooi met de kristalsuiker
  • Schik de plakjes appel in de bladerdeegbloemetjes
  • Bak de taartjes gedurende zo’n 20 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze mooi goudbruin kleuren
  • Laat afkoelen op een taartrooster, of serveer warm

 

Appeltaartjes

2 Comments

  1. Daniëlle

    januari 26, 2014 at 22:10

    Oooh, wat ziet dat er gemakkelijk, mooi en lekker uit! Deze ga ik zeker eens maken!

    1. admin

      januari 27, 2014 at 18:11

      Doen! Ik vond ze supergeslaagd! En heb er die avond veel complimentjes mee geoogst 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: