Oerdegelijke Appeltaart

Vorige week kreeg ik stoofappeltjes mee uit mijn mama’s tuin. Zalig!

Ik maakte er al appelmoes met lekker veel kaneel mee, en het overschotje belandde in deze appeltaart. Ik gebruikte deze keer een kleinere taartvorm dan normaal, en met de restjes bladerdeeg vormde ik een ruitjespatroon bovenop de taart.

Het waren tamelijk zure stoofappels, waardoor ik nog wat suiker door de vulling mengde. Als je zoetere appels gebruikt, kan je deze dus gerust weglaten!

 Appeltaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 middelgrote appels, geschild en in blokjes van 1cmx1cm gesneden
  • 25g walnoten, grofgehakt
  • 25g rozijntjes
  • 50g ongezoete appelmoes
  • 1 el rietsuiker (optioneel)
  • 2 kl speculooskruiden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm met een diameter van ongeveer 20cm
  • Zorg dat je nog een opstaande rand van ongeveer 4 cm hebt, en snij de overige bladerdeeg weg. Snij deze in lange reepjes en leg opzij
  • Prik met een vork gaatjes in de taartbodem
  • Meng de appel, de walnoten, de rozijntjes, de appelmoes, de rietsuiker en de speculooskruiden in een mengkom
  • Giet de vulling in de taartbodem, en spreid er de bladerdeegreepjes over uit in een ruitjespatroon. Druk de uiteinden vast aan de opstaande randen van de taartbodem
  • Bak de taart gedurende zo’n 20 minuten, tot ze goudbruin is, en de appeltjes gaar zijn
  • Serveer lauwwarm of koud, eventueel met een bolletje ijs of een toefje slagroom

 

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: