Appel – Rabarbertaart

Hier vertelde ik al dat onze rabarberplant een beetje op hol geslagen is… Er blijven maar nieuwe stengels bijkomen! Een perfect excuus dus om wat te experimenteren 😉 deze taart bakte ik om mee te nemen naar mijn broer en schoonzus, en ze viel in de smaak!

Kleine ‘luie wijven’tip: het is eigenlijk niet nodig om je rabarber te schillen. Toch zeker niet voor dit recept. Hoera!

 

Appel – Rabarbertaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

  • 750ml amandeldrink (of een andere plantaardige ‘melk’)
  • 1 zakje (50g) puddingpoeder
  • 75g rietsuiker
  • 1 rol kruimeldeeg
  • 2 middelgrote stengels rabarber, in stukjes gesneden
  • 2 middelgrote appels, in blokjes gesneden
  • 2 el amandelschilfers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht)
  • Maak de pudding klaar volgens de instructies op de verpakking. Laat ongeveer 10 minuten afkoelen
  • Rol intussen het kruimeldeeg uit in een taartvorm, en prik er gaatjes in met een vork
  • Verdeel de rabarber- en appelstukjes over de bodem
  • Giet er de licht afgekoelde pudding over
  • Bestrooi met de amandelschilfers
  • Zet de taart ongeveer 30 minuten in de oven, tot het deeg en de amandelschilfers goudbruin kleuren

Appel - Rabarbertaart | Julienne

2 Comments

  1. Sophie

    augustus 6, 2017 at 00:32

    Dat ziet er heerlijk uit! De combinatie van de smaken zal vast heel lekker zijn!

    1. Julienne

      augustus 6, 2017 at 11:51

      Dankjewel, Sophie!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: