Appel – Kaneelmuffins

Een beetje ‘gewoontjes’, maar daarom niet minder lekker! Ik heb het dubbele van het recept gemaakt, omdat ik appels had die zeker op moesten. Daarnet ben ik dan ook eens bij de buren gaan trakteren, en morgen volgen de collega’s!

Met een huis dat nog naar appel en kaneel en vers gebak geurt, en met de poes spinnend op schoot, is het heerlijk bloggen.

Van de poes gesproken, tijdens het fotograferen kwam ze eens piepen…

 

Appel – Kaneelmuffins

Appel - Kaneelmuffins

Ingrediënten (voor ongeveer 15 muffins)

  • 250g yofu natuur
  • 150ml sojadrink
  • 150ml notenolie (of een andere olie, bv. zonnebloemolie)
  • 1 kl vanille – extract
  • 200g volkorenmeel
  • 150g tarwebloem
  • 100g rietsuiker
  • 2 kl bakpoeder
  • een snufje baksoda
  • een snufje zout
  • 2 kl kaneel
  • 2 middelgrote appels, geschild en in blokjes gesneden
  • 25g walnoten, grof gehakt

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Doe de natte ingrediënten in een mengkom en roer goed
  • Zeef het meel en de bloem boven de mengkom, en voeg ook de rietsuiker, het bakpoeder, de basoda, het zout en de kaneel toe
  • Meng de droge ingrediënten voorzichtig door de natte maar roer niet teveel, anders krijg je taaie, elastische muffins
  • Roer nu ook de appelstukjes en de grof gehakte walnoten door het deeg
  • Zet papieren cupcakevormpjes in een bakblik, en vul de cupcakevormpjes voor 3/4de
  • Bak de muffins gedurende ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven
  • De muffins zijn gaar wanneer ze goudbruin zijn, en er geen deeg aan een tandenstoker blijft kleven als je deze in een muffin prikt
  • Laat de muffins afkoelen op een taartrooster

 

Appel - Kaneelmuffins  Appel - Kaneelmuffins

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: