Amandel – Nectarinetaart

Een heerlijke taart uit de receptenverzameling van Donderdag Veggiedag. Dit is een leuke, laagdrempelige campagne van EVA vzw om mensen aan te moedigen minstens éénmaal per week vegetarisch te eten. Wil je ook graag wekelijks een lekker receptje in je mailbox ontvangen? Dan kan je je op de website inschrijven voor de nieuwsbrief.

Ik verdubbelde het amandelmengsel, aangezien ik een goed gevulde ronde taart wou maken in plaats van een rechthoekig plaatgebakje. En ik verruilde de pruimen uit het originele recept voor nectarines. Minstens even lekker!

Deze taart stond woensdag op tafel, tijdens de – alweer – supergezellige theeklets met mijn trouwbuddy Fieke (ja, inderdaad, diezelfde Fieke van het vorige blogbericht over de heerlijke pompoenlasagne)!

 

Amandel – Nectarinetaart

Amandel-Nectarinetaart

Ingrediënten (voor 1 taart)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 middelgrote nectarines, in partjes (1cm) gesneden
  • 200 ml sojaroom
  • 100 g amandelpoeder
  • 3 el + 2 el rietsuiker
  • een snuifje kaneel
  • enkele druppels vanille-extract
  • 2 el maizena


Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Leg de bladerdeeg in een ronde taartvorm
  • Meng de sojaroom, het amandelpoeder, de 3 eetlepels suiker, de kaneel, het vanille-extract en de maizena in een kom
  • Giet dit mengsel over het bladerdeeg en strijk het netjes open
  • Snijd de nectarines in reepjes en verdeel ze gelijkmatig over de taart
  • Bestrooi de taart met de rest van de suiker (dit zorgt voor een glanzend eindresultaat) en bak ze af in ongeveer 30 minuten
  • De taartrand moet goed doorbakken en goudbruin zijn, en het fruit zacht

Amandel-Nectarinetaart Amandel-Nectarinetaart

Bron: recept gebaseerd op Donderdag Veggiedag

7 Comments

  1. fiekefatjerietjes

    september 29, 2013 at 14:42

    Geproefd en goedgekeurd!
    Haha, het trouwboekje mooi op de foto!

    1. admin

      september 29, 2013 at 16:22

      Ja é, past perfect bij de orchidee 😉

  2. Astrid

    juli 20, 2014 at 18:48

    Wat bedoel je met amandelpoeder? Amandelmeel?

    1. admin

      juli 20, 2014 at 19:59

      Dag Astrid, dat klopt 🙂 gewoon fijngemalen amandelen

      1. Astrid

        juli 21, 2014 at 07:20

        Ah oké, dank je!

  3. colorrunner

    augustus 8, 2016 at 17:44

    eerste keer dat ik zo’n taartje maak zonder een ei als bindmiddel 🙂 ben benieuwd!

    1. Julienne

      augustus 10, 2016 at 11:10

      Spannend! Hopelijk is het meegevallen?

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: