Aloo Gobhi

Een lekker Indisch gerechtje om ons warm te houden in dit weer… Zoet en pittig, helemaal zoals ik het graag heb! Ik heb het originele recept wat aangepast aan de specerijen die ik al in mijn voorraadkast had staan, en ik heb ook meer kokos toegevoegd. Tja, gewoon omdat ik van kokos houd!

P.S. Aloo Gobhi betekent letterlijk ‘aardappel bloemkool’. Originele naam, niet?

Aloo Gobhi

Aloo Gobhi

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • een klein bosje verse koriander, fijngehakt (hou enkele blaadjes opzij ter garnering)
  • 4 cm gember, geschild en geraspt
  • 350g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 1 bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1/2 kl chilipoeder
  • 1 kl komijn
  • 2 kl kerriepoeder
  • 3 el geraspte kokosnoot
  • peper en zout
  • 300g jasmijnrijst

Werkwijze

  • Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan of wok, op een middelhoog vuur
  • Voeg de ui, de gember, de koriander, het chilipoeder, het kerriepoeder en de komijn toe en verhit gedurende 7-10 minuten tot zacht en goudkleurig
  • Roer er de bloemkool, de aardappelblokjes, de kokosnoot en 500ml water doorheen
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Breng de aloo gobhi aan de kook, zet het vuur wat lager, en laat ongeveer 20 minuten sudderen, tot de bloemkool en aardappel gaar zijn
  • Roer af en toe eens goed, en voeg extra water toe indien nodig
  • Kook ondertussen de jasmijnrijst volgens de instructies op de verpakking
  • Serveer de aloo gobhi met de rijst
  • Garneer met enkele verse korianderblaadjes

Aloo Gobhi Aloo Gobhi

Bron: recept gebaseerd op The Apron Archives

2 Comments

  1. Marielle

    november 12, 2017 at 18:01

    Ziet er lekker uit.
    P.s. Het is een Indiaas recept i.p.v. Indisch.

    1. Julienne

      november 15, 2017 at 18:55

      Dankjewel, Marielle!

      Ik vermoed dat Indiaas het Nederlandse woord zal zijn, en Indisch het Belgische/Vlaamse?

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: