Amandelkoekjes

Onze keuken is de dag voor Kerstmis eventjes in een koekjesfabriek veranderd… Ik heb 4 verschillende soorten koekjes gebakken, om cadeau te doen aan onze familie. Het was een verrassing, dus eerder kon ik de receptjes niet posten…

We hebben er twee fantastische familiebezoekjes opzitten. Op dinsdag hebben we gevierd bij Jeroens ouders, samen met zijn grootouders. We zijn daar om 12h aangekomen, en pas rond 18h terug naar huis vertrokken. En intussen hebben we gepraat, gegeten, gepraat en gegeten. Het was echt heel gezellig.

En gisterenavond hebben we bij mijn ouders gevierd, met mijn broers. We hebben bergen cadeautjes uitgedeeld en gekregen, een quiz gedaan en natuurlijk véél gegeten.

Twee leuke dagen om nog lang aan terug te denken!

Amandelkoekjes

Almond thins

Ingrediënten (voor 80 koekjes)

  • 50g geschaafde amandelen
  • 50g amandelpoeder
  • 100g rietsuiker
  • 250g tarwebloem
  • 3/4 kl baksoda
  • een snufje zout
  • 175g margarine
  • 1 kl eivervanger (bv. Orgran Egg Replacer) + 2 el water
  • 1/2 kl vanille-extract
  • 3/4 kl amandelextract


Werkwijze

  • Rooster de geschaafde amandelen zo’n 5 minuten in een droge pan zonder vetstof. Schud af en toe met de pan zodat de amandelen niet aanbranden. Laat afkoelen
  • Mix de margarine en rietsuiker met een elektrische mixer tot je een bleke, romige massa bekomt (zo’n 2 à 3 minuten)
  • Roer er het amandelpoeder, de suiker, de bloem, de baksoda en het zout door
  • Voeg er ook de eivervanger, het water, het vanille-extract en het amandelextract aan toe; en mix goed
  • Meng er voorzichtig de geschaafde amandelen onder
  • Vorm het deeg tot twee 30 cm lange ‘rollen’ met een diameter van zo’n 4 cm
  • Pak de rollen netjes in in plasticfolie, en leg ze minimum 2 uren in de koelkast
  • Verwarm na 2 uren de oven voor op 175°C
  • Haal 1 rol uit de koelkast, en snij deze in plakjes van ongeveer 0,5 cm
  • Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier, enkele cm van elkaar
  • Doe hetzelfde met de andere rol
  • Bak de koekjes tot ze goudbruin zijn, zo’n 15 minuten
  • Leg de amandelkoekjes op een rooster om ze te laten afkoelen. Wees niet ongerust als ze nog wat zacht zijn, de koekjes worden krokant tijdens het afkoelen

Almond thins Almond thins

Bron: recept gebaseerd op Real Simple

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: