1001 Nachtsalade

Ik ben dol op salades, zeker op zonnige dagen als vandaag.

We waren van plan om vandaag lekker te luieren, maar hebben uiteindelijk toch weer van alles gedaan…

Vanochtend was het rommelmarkt in het dorp, dus daar zijn we even naar toe gefietst. Helaas bleek de rommelmarkt heel wat kleiner dan verwacht: er waren met moeite een 20-tal kramen. Maar we hebben toch een koopje op de kop getikt: 3 prachtige Tiny-boeken die ik echt niet kon laten liggen… Zo’n nostalgie!
Net na de middag kreeg Jeroen het schitterende idee om nog naar Intratuin te gaan… Wij zijn zo het type mensen die lentekriebels krijgen in onze groene vingers zodra de zon schijnt. En ja hoor, we zijn weer met een hele hoop naar huis gekomen: een prachtige houten kruidenbak, 4 kruidenplantjes om in die bak te planten, potgrond, en nog een mooie stephanotis voor binnen.
We hebben de bak meteen in elkaar gestoken en in gebruik genomen, en daarna heb ik nog wat onkruid gewied. Momenteel ligt onze tuin er helemaal omgewoeld bij, en het onkruid vindt dat géweldig. Ik kan niet wachten tot onze omheining er staat, zodat ik eindelijk aan onze moestuin kan beginnen, en we de graszoden kunnen leggen!

Nu gaan we nog even relaxen, zoals we ons eigenlijk heel de dag hadden voorgenomen. Hopelijk hebben jullie een even fijne zondag achter de rug!

 

1001 nacht salade

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 grote zoete aardappels, in blokjes gesneden
  • 2 sinaasappelen
  • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 1 blik (400g) kikkererwten
  • 4 wortels, geraspt
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 bussel verse koriander, gehakt
  • sap van 2 sinaasappelen
  • olijfolie
  • komijn
  • koriander

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Spreid de zoete aardappelblokjes uit in een ovenschaal, en giet er ongeveer 1 eetlepel olijfolie over
  • Schud met de ovenschaal zodat de olijfolie mooi verdeeld wordt
  • Rooster de zoete aardappel zo’n 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Maak intussen de rest van de salade klaar:
  • Snij de sinaasappelen à vif
  • Meng met de rode ui, de kikkererwten, de wortels, de sesamzaadjes en de koriander
  • Maak een dressing van het sinaasappelsap en 2 el olijfolie, en giet over de salade
  • Breng op smaak met komijn en koriander
  • Meng er tot slot de geroosterde zoete aardappelblokjes doorheen
  • Serveer lauwwarm

 

1001 nacht salade | Julienne

2 Comments

  1. fieke

    april 6, 2015 at 06:58

    Aaaah, de lente! Hier kriebelt het ook om aan onze tuin te beginnen. Eerst Bart in gang proberen krijgen om een beetje te spitten :-).
    De salade ziet er heerlijk uit, allemaal smaken die mij kunnen bekoren!

    1. admin

      april 6, 2015 at 08:33

      Misschien iets lekkers bakken als beloning? 😉 maar dat is hij al een beetje te gewoon zeker, haha

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: