10 x inspiratie voor het avondeten

Na mijn tips voor een origineel ontbijt en een leuke lunch, schakelen we nu over naar het avondmaal!

  1. Typisch voor ons Belgenlandje: de klassieke tripartite. Vlees’vervanger’, aardappelen en groenten. Niet mijn dada, maar af en toe kan dat toch eens smaken.
  2. Sinds ik een cocotte cadeau kreeg van mijn liefste meter, staan er hier geregeld sudderende stoofpotjes op het vuur. Of je nu de Aziatische, Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse toer op gaat, smaken doet dat altijd!
  3. Als er één ding is die ik niet zou kunnen missen in mijn keuken, is het wel een oven. Voorverwarmen, schotel er in schuiven en na een (half)uur staat er een heerlijke ovenschotel op tafel. Onze eeuwige favoriet is deze ovenschotel met prei en wortelpuree van EVA.
  4. Grillen, roosteren, BBQ’en: ze geven allemaal bakken smaak aan je gerechten. Een scheut lekkere olie, wat verse of gedroogde kruiden en specerijen, en bam: je bord groenten wordt een smaakbommetje. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze shiny happy spruitjes van Karola’s Kitchen?
  5. Als er iets is waar je mij altijd wakker voor mag maken, is het wel een burger (liefst van al mét frietjes!). Meestal eten we die buitenshuis, bijvoorbeeld bij Tasty of in de Frietketel. Maar zelf maken kan natuurlijk ook perfect, bijvoorbeeld met dit recept voor zwarte bonenburgers.
  6. Dat salades helemaal niet saai hoeven te zijn, bewees ik hier al. En waarom zou je die enkel als lunch kunnen eten? Niets lekkerder op een warme lente- of zomeravond dan een heerlijke frisse salade.
  7. Niets simpeler dan eenpansgerechten. Een wok is dan ook onmisbaar in mijn keuken. De ingrediënten? Véél verse groentjes, rijst of noedels, wat tofu of tempeh, en een verrassend sausje. Als het aan Jeroen lag, aten we elke dag pad thai of deze gebakken noedels met ananas, maar zoals ik al zei: met wokken kan je álle kanten uit!
  8. Pure comfort food: een heerlijk vullende maaltijdsoep. Lijkt deze miso noedelsoep van De Groene Keuken je bijvoorbeeld niet za-lig?!
  9. Pasta: dit zou ik letterlijk elke dag kunnen eten. Volgens mij was ik een Italiaanse in mijn vorig leven 😉 of het nu linguini, penne of lasagne is: zolang er pasta aan te pas komt, ben ik van de partij!
  10. En last but not least: quiche is ook een staple op ons weekmenu. Deze korstloze versie met artisjok en rode paprika komt binnenkort zeker eens op tafel.

 

Lasagne met butternut en spinazie | Julienne 12781956_10153263378416744_1584017900_n
image Frisse linguini met wortel | Julienne

 

Wat is jouw favoriete avondmaal?

 

 

14 Comments

  1. fieke

    mei 13, 2016 at 06:41

    Mmm, het water loopt me al in de mond, en het is nog maar ochtend!
    Laat iedereen maar denken dat die vegetarische maaltijden saai zijn, wij weten wel beter 🙂
    Mijn man is vooral fan van de ‘tripartite’, maar dankzij #kookboekweek heb ik hem al heel wat andere dingen laten eten die hij ook superlekker vindt!

    1. Julienne

      mei 13, 2016 at 12:01

      Toch een toppertje hé, die #kookboekweek 😉

  2. Karola's Kitchen

    mei 13, 2016 at 12:16

    Super leuk te lezen dat mijn shiny, happy spruitjes aanbevolen worden 🙂
    En bedankt voor de andere tips!
    Groetjes
    Karolien

    1. Julienne

      mei 14, 2016 at 17:13

      Ze mogen er dan ook zijn, die spruitjes van jou! <3

  3. gerhilde maakt

    mei 14, 2016 at 13:12

    Ik eet liefst van al pasta, mmm. Wat een lekker overzicht! Dank voor de inspiratie. 🙂

    1. Julienne

      mei 14, 2016 at 17:13

      Die stelt nooit teleur hé! En da’s graag gedaan!

  4. Hilde

    mei 14, 2016 at 14:52

    Ik lust als flexitariër heel veel. Afwisseling vind ik daarbij belangrijk. Met de #Kookboekweek deed ik al een aantal keren mee maar nu haal ik door de week inspiratie uit meerdere bronnen (en niet uit slechts één kookboek) dus gooide ik het over een andere boeg met m’n ‘Eetweek van een flexitariër’. En haha Silke dat van ‘Volgens mij was ik een Italiaanse in een vorig leven’, wie weet ;-)? Hier ook grote liefhebbers van stoofpotjes, pasta èn zeker en vast ook van quiche :-).

    1. Julienne

      mei 14, 2016 at 17:12

      Afwisseling houdt het inderdaad leuk én lekker! Ik vond je eetweek alleszins heel leuk om te volgen.

  5. Tine

    mei 14, 2016 at 15:34

    Quiche! Da’s alweer veel te lang geleden, ga ik snel nog eens maken… Die ovenschotel van EVA vind ik ook geweldig, zelfs mijn (omnivore) vriend is fan!

    1. Julienne

      mei 14, 2016 at 17:11

      Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die de befaamde ovenschotel niet lekker vindt, hihi, een echte allemansvriend 😉

    1. Julienne

      mei 14, 2016 at 17:10

      Mmm, da’s ook wel héél lekker!

  6. Le petit requin

    mei 19, 2016 at 07:26

    Check, check, check (+ risotto)! Allemaal ook favorieten hier (behalve inderdaad de vlees-patatjes-groenten, dat ben ik precies beu gegeten) en heerlijk om ertussen te variëren. Aleja, behalve pasta dan, pasta mag hier ook gewoon elke dag wat mij betreft 😉
    Merci voor de vele Aziatische opties (ik heb nog véél bij te leren van die keuken) én voor de reminder dat we hier eigenlijk al langer eens zelf burgers wilden maken 🙂

    1. Julienne

      mei 19, 2016 at 19:21

      héél graag gedaan! Burgers komen hier ook niet vaak genoeg op tafel, hoe graag we dat ook eten. Werkpuntje! 😀

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: