Penne met Warmoes

Ik ben vandaag naar de biowinkel geweest, en heb daar een prachtige bundel warmoes gekocht. Da’s één van de ‘vergeten groenten’. Niet veel mensen kennen deze groenten, maar toch worden ze stilaan populairder, zeker bij jonge en ietwat alternatieve personen.

Dit was de tweede keer in mijn leven dat ik warmoes at. De eerste keer was bij een vriendin van mijn mama, die een grote moestuin heeft. Zij maakte de warmoes klaar met kaassaus, wat ook heel lekker was.

Kom op, geef deze onbekende groente een kans 😉

 

Penne met Warmoes

Swiss Chard Penne

Ingrediënten (voor 2 grote porties)

  • 200g volkoren penne
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 bundel warmoes, versneden (steeltjes en blaadjes apart houden)
  • 2 middelgrote tomaten, versneden
  • 1 verpakking (180g) tofugehakt
  • 200ml tomatenpassata
  • 1 el rode porto (optioneel)
  • gedroogde oregano
  • chilipoeder
  • peper en zout
  • 1 handvol verse basilicum, versnipperd
  • enkele verse basiliculblaadjes ter garnering

 

Werkwijze

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit intussen de olijfolie in een grote pan of wok, boven een middelhoog vuur
  • Fruit de ui, de look en de warmoesstelen gedurende ongeveer 10 minuten
  • Voeg de warmoesbladeren, de tomaten en het tofugehakt toe. Laat zo’n 5 minuten meestoven
  • Giet er de tomatenpassata en de rode porto bij
  • Laat nog zo’n 5 minuten pruttelen, en breng op smaak met oregano, chilipoeder, peper en zout
  • Roer er de versnipperde basilicum doorheen
  • Serveer de pasta met de saus, en garneer met wat verse basilicumblaadjes

Swiss Chard Penne   Swiss Chard Penne

Bron: recept gebaseerd op My Recipes

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: