Stoofpotje met Venkel

Een à l’improviste receptje, maar daarom niet minder lekker! Dit gerechtje stond vorige week al bij ons op tafel, maar aangezien het zo druk is geweest, krijgen jullie het nu pas te lezen…

Het is een zalig weekendje geweest. Gisteren gingen we ontbijten in Ikea en op zoektocht naar een schoenenkastje (ijdele hoop helaas). ’s Avonds was er een verrassingsfeest voor de verjaardag van een vriend van ons.
En vandaag ben ik naar mijn eerste echte potluck geweest, hoera! Het werd een superleuke middag. Heel veel lekkere gerechtjes geproefd, en veel sympathieke medevrijwilligers van EVA leren kennen. De volgende potluck staat al op de kalender, ik tel al af!

 

Stoofpotje met Venkel

Stoofpotje met Venkel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g zilvervliesrijst, ongekookt
  • 1/2 el olijfolie
  • 2 teentjes look, geperst
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 middelgrote wortels, in blokjes gesneden
  • 1 grote venkelknol, in stukjes gesneden. Hou het groen apart ter garnering.
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 50g sojabrokjes
  • 2 kl rozemarijn
  • 1 kl oregano
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • peper en zout

 

Werkwijze

  • Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok boven een middelhoog vuur
  • Fruit de look, de sjalot en de ui gedurende 5 minuten
  • Voeg de wortelblokjes en de venkel toe en stoof zo’n 10 minuten mee
  • Giet er de tomatenblokjes bij. Voeg indien nodig nog wat water toe als niet alle groenten onder staan
  • Roer de sojabrokjes, de rozemarijn, de oregano en het paprikapoeder door het stoofpotje
  • Bedek het stoofpotje met een deksel, draai het vuur lager en laat zo’n 25 minuten pruttelen tot alle groenten gaar zijn
  • Kruid nar smaak met peper en zout
  • Serveer de zilvervliesrijst met het stoofpotje en garneer met het groen van de venkelknol

Stoofpotje met Venkel  Stoofpotje met Venkel

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: