Spaghetti met Geroosterde Paprikasaus

We eten tamelijk vaak pasta, dus het is en blijft een uitdaging om op de proppen te komen met een originele saus. Deze vraagt eventjes werk, maar als je het niet ziet zitten om zelf paprika’s te roosteren, kan je er ook gewoon uit een bokaal kopen.

 

Spaghetti met Geroosterde Paprikasaus

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 rode paprika’s
  • 1 el olijfolie + extra om te bestrijken
  • 1/2 ui, gehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • 150g volkorenspaghetti
  • 125ml sojaroom
  • 1 kl maïzena
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • 25g cashewnoten, grof gehakt
  • 15 blaadjes basilicum + extra om te garneren

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 250°C (grill)
  • Halveer de paprika’s en verwijder de steel en de zaadlijsten
  • Bestijk de paprika’s met olijfolie en plaats met de snijkant naar beneden op een bakplaat met bakpapier
  • Plaats de paprika’s onder de grill tot de schil zwart en zacht is (ongeveer 30 minuten)
  • Leg de paprika’s voorzichtig in een zakje en laat ze ‘stomen’ voor zo’n 10 minuten, zo zal je de schil makkelijker kunnen verwijderen
  • Snij de ontvelde paprika’s in kleine stukjes
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een steelpan boven een middelhoog vuur
  • Fruit de look, ui en paprika gedurende 10 minuten
  • Kook intussen de spaghetti volgens de instucties op de verpakking
  • Meng de sojaroom en de maïzena in een klein kommetje
  • Giet het sojaroommengsel bij de groenten en roer goed
  • Mix de saus met een staafmixer
  • Kruid naar smaak met paprikapoeder, peper en zout
  • Roer er de gescheurde blaadjes basilicum en grof gehakte cashewnoten doorheen
  • Serveer de spaghetti met de saus, en garneer met basilicumblaadjes

Bron: recept gebaseerd op Your home based mom

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: