Salad in a jar

Toen één van mijn collega’s onlangs een salad in a jar meebracht als lunch, was ik geïntrigeerd. Ondanks de hype had ik dit eigenlijk zelf nog nooit gemaakt… Het feit dat haar blaadjes spinazie niet ‘wak’ waren ondanks de dressing in de bokaal trok me over de streep 😉

Belangrijk bij een salad in a jar is de volgorde waarin je de ingrediënten in de bokaal doet: dressing en harde groenten gaan onderaan, zachte groenten en/of ingrediënten in het midden, en bladgroenten en kruiden gaan bovenaan. Ik gebruikte voor deze salade dingen die ik in de koelkast en voorraadkast had liggen, maar je kan natuurlijk honderden variaties maken hierop! In deze blogpost gaf ik al inspiratie.

De mosterdvinaigrette is één van mijn go to sausjes. Snel klaar, verfrissend en toch pittig. En het past bij héél veel verschillende salades (en geroosterde groenten!)

Mijn bokaal komt van IKEA, maar je vindt ze intussen overal. Belangrijk is dat je er eentje kiest die mooi afsluit, zodat je zeker geen ongelukjes hebt in je tas.

Als je de salade wilt opeten, haal je eerst de bladgroenten uit de bokaal. Schik deze alvast op een bord. Sluit de bokaal en schud de overige ingrediënten mooi dooreen. Giet nu de inhoud over de bladgroenten. Tadaaa!

 

Salad in a jar

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 el appelazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el graanmosterd (mijn lievelings is Tierenteyn)
  • 2 middelgrote wortels, geschild en in blokjes gesneden
  • 100g komkommer, in blokjes gesneden
  • 100g witte bonen (uit blik/bokaal, goed afgespoeld)
  • 2 handjes sla
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd

 

Bereidingswijze

  • Maak de vinaigrette: doe de appelazijn, olijfolie en graanmosterd in een bokaaltje. Schroef het deksel erop en schud goed zodat je een homogeen sausje krijgt.
  • Giet de vinaigrette in de bokaal
  • Voeg de andere ingrediënten in de juiste volgorde toe. Eindig met de gesnipperde bieslook

 

Salad in a jar | Julienne

6 Comments

  1. Anna Helena

    juni 22, 2017 at 07:33

    Ah, je eet dat dus niet uit de pot? 🙂

    1. Julienne

      juni 23, 2017 at 16:39

      Dat kan, maar ik vind dat persoonlijk allesbehalve handig 😀

  2. Lottes Anekdotes

    juni 23, 2017 at 08:02

    Zo makkelijk he, die jars? Ik gebruik dat ook vaak 🙂

    1. Julienne

      juni 23, 2017 at 16:40

      Ja, echt zalig!

  3. Nele

    juni 23, 2017 at 17:33

    Ik heb dat ook een hele tijd gedaan! Mijn favoriet was met pasta, pesto, tomaat, pijnboompitjes, rucola en mozzarella (vegetariër hier). En ik maakte het ook vaak met quinoa en geroosterde groenten. Jummie :-).

    1. Julienne

      juni 23, 2017 at 18:50

      Leuke ideetjes, dat ga ik ook eens proberen! (maar dan zonder de mozzarella 😉 )

      Bedankt voor de tips!

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: