Mediterraanse quiche

Ik ben niet zo’n fan van de traditionele quiches. Volgedrenkt met room en ei, en zo ongelofelijk zwaar… Maar wanneer ze gemaakt zijn met veel verse groentjes, en niet veel meer dan dat, hou ik er enorm van!
Deze quiche is heel origineel vind ik, ik ben nog nooit een receptje tegengekomen voor een quiche die er zo uitzag of zo smaakte als deze. Ferme aanrader!

Mediterraanse quiche
Mediterranean Quiche

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1/2 el olijfolie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 1 grote aubergine, in blokjes gesneden (1cmx1cm)
  • 50g olijven, in plakjes
  • 50g zongedroogde tomaten, versneden
  • 2 kl provencaalse kruiden
    (of een mengeling van gedroogde basilicum, oregano, tijm en rozemarijn)
  • peper en zout
  • 100ml sojaroom
  • een handjevol verse basilicumblaadjes, versnipperd
  • enkele basilicumblaadjes ter garnering

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte)
  • Verhit de olijfolie in een grote pan of wok
  • Fruit de ui voor ongeveer 5 minutesn, en voeg dan de aubergineblokjes toe
  • Wanneer de aubergine zacht begint te worden, voeg dan de olijven, zongedroogde tomaten en room toe
  • Strooi de provencaalse kruiden over de groente, en breng op smaak met peper en zout
  • Laat enkele minuten sudderen en haal dan van het vuur
  • Roer er de versnipperde basilicumblaadjes doorheen
  • Leg het bladerdeeg open in een taartvorm, en prik gaatjes in de bodem met een vork
  • Giet er het auberginemengsel in en spreid alles mooi open
  • Bak de quiche gedurende 20 minuten, tot de korst goudkleurig en krokant is
  • Garneer met enkele basilicumblaadjes

Mediterranean Quiche Mediterranean Quiche

 

Bron: recept gebaseerd op Donderdag Veggiedag 

1 Comment

  1. Annelore

    december 20, 2012 at 21:54

    Leuke en vooral lekkere blog ontdek ik hier. Zo’n stukje “quiche” zou er wel ingaan! 😉

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: