Lo Mein

Lo Mein

Lo Mein

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 150g rijstnoedels, ongekookt
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstwijnazijn
  • 1 el rietsuiker
  • 1 kl sesamolie
  • 2 kl verse gember, geraspt
  • 2 teentjes look, geperst
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • 125g champignons, in schijfjes gesneden
  • 1/2 Chinese kool, in reepjes gesneden
  • 2 grote wortels, in fijne schijfjes gesneden
  • 2 el sesamzaadjes
  • om te garneren: 2 lente-uitjes, gehakt

Werkwijze

  • Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
  • Doe de sojasaus, de rijstwijnazijn, de rietsuiker, de sesamolie, de gember en de look in een klein steelpannetje
  • Breng de saus aan de kook, zet het vuur wat lager en laat zo’n 5 minuutjes sudderen. Zet opzij
  • Verwarm de zonnebloemolie in een grote pan of wok
  • Voeg, eenmaal de pan/wok warm is, de wortels, de champignons en de kool toe
  • Roerbak de groentjes zo’n 5 minuten, of tot de groentjes zacht beginnen te worden
  • Voeg de sesamzaadjes, de gekookte rijstnoedels en de saus toe. Hussel alles goed door elkaar
  • Garneer met de lente-uitjes

Lo Mein  Lo Mein

Bron: recept gebaseerd op Can you stay for dinner

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>