Lasagne met snijbiet en citroen

Het eerste ‘eigen kweek’ recept van dit jaar… Door de droogte komt alles wat trager op gang, maar lekker is de oogst gelukkig wel 😉
Onze eerste courgette gebruikte ik in deze zomerse lasagne met snijbiet (ook van eigen kweek) en citroen. Smullen!

De eerste courgette van eigen kweek! Snoeischaar: WOLF-Garten

 

Lasagne met snijbiet en citroen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel (ongeveer 10 grote stelen) snijbiet, fijngehakt
  • peper
  • zout
  • 100g cashewnoten
  • 100 ml water
  • sap van 1 citroen
  • een handvol basilicum
  • 2 teentjes look, gepeld
  • 12 volkoren lasagnevellen
  • 1 middelgrote courgette, in schijfjes gesneden
  • 1 citroen, in schijfjes gesneden

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Stoof de snijbiet aan in de olijfolie, tot de bladeren beginnen te slinken
  • Kruid naar smaak met peper en zout
  • Maak de cashewroom: doe de cashewnoten, het water, het citroensap, de basilicum en de look in een blender of keukenmachine, en blend tot de cashewroom glad is. Kruid naar smaak met peper en zout
  • Stel de ovenschotel samen: lasagnevellen – courgetteschijfjes – snijbiet – cashewroom – lasagnevellen – … en zo verder tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag cashewroom en de schijfjes citroen
  • Bak de lasagne zo’n 30 minuten af in de voorverwarmde oven

Lasagne met snijbiet en citroen | Julienne

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: