Kookboekweek – the Oh She Glows cookbook

Deze week aten we uit het Oh She Glows cookbook van Angela Liddon, dat ik een tijdje geleden aan een Bite Back-stand kocht. Het boek stond al lang op mijn verlanglijst, mede door de enthousiaste review van Kelly van Ma vie en vert. En ik moet zeggen: ik heb er absoluut nog geen spijt van gehad!

 

Het kookboek

Lekkere recepten met onbewerkte, ‘echte’ ingrediënten. Leuke teksten. Prachtige, lichte foto’s. Het doorbladeren van het boek gaf me instant goesting om boodschappen te gaan doen en de keuken in te springen! En dat zijn de beste kookboeken natuurlijk.

Ik kende de blog van Angela Liddon al een tijd, en het boek ligt helemaal in de lijn van haar stijl en recepten daar. Als je dus eens wil kijken of het boek ook iets voor jou zou zijn, kan je daar alvast eens de sfeer gaan opsnuiven!

13022318_10153381330726744_1113032765_n

 

De recepten

Als eerste maakte ik de peanut butter cookie dough bites (p. 235). Simpel, snel klaar en verslavend lekker! Ik nam deze balletjes mee naar een EVA potluck, en ze waren héél snel op. Deze gaan hier zeker nog gemaakt worden! Ik vergat stiekem wel een foto te maken, maar ze staan gelukkig wel rechtsonder in beeld op deze overzichtsfoto van de potluck 😉

13020040_10153380871321744_1840536709_n

Een recept dat ik so-wie-so ook moest maken, eveneens dankzij een raving review op Ma vie en vert: de maple-cinnamon apple & pear baked oatmeal (p. 39). Omdat Kelly zo’n gigantische fan is, kreeg ze toestemming van de uitgeverij van het Oh She Glows cookbook om het recept te publiceren. Ook jij kan dus aan de slag met dit heerlijke ontbijt! Ik maakte een variant op het basisrecept: ik voegde noordkrieken toe, en liet de specerijen weg. Heel lekker, maar het origineel ga ik zeker ook nog eens maken!

13059705_10153381273976744_1758498327_n

En last but not least maakte ik nog een bordje comfort food: luxury tomato-basil pasta (p. 181). Wij zijn gigantische pastafans, dus hier doe ik zowel Jeroen als mijzelf een groot plezier mee. Ik maakte eerder al een gelijkaardig gerecht uit de losse pols, maar dit recept was nog net een tikkeltje lekkerder dankzij de romige cashewcrème! Een aanrader!

12987973_10153381274496744_1612410127_n

 

Conclusie

Het was een hele drukke week, dus ik kon maar 3 gerechtjes klaarmaken uit het kookboek. Een geluk bij een ongeluk, want nu heb ik nog bergen recepten uit the Oh She Glows cookbook over om later verder mee aan de slag te gaan!

Hou jij van lekkere, gezonde recepten met ‘echte’ ingrediënten, en zonder al te veel poespas? Dan is dit zeker een kookboek voor jou.

 

12 Comments

  1. Kelly

    april 17, 2016 at 18:36

    Ohhh, de tomato-basil pasta, die is inderdaad ZO lekker! Die maak ik deze zomer wellicht opnieuw een paar keer, yum!!
    Ik kreeg voor de publicatie van dat recept zowaar toestemming van Angela zelf, zo’n lieve madam! <3 🙂
    Ik ben heel benieuwd naar haar tweede kookboek, waaraan ze nu bezig is. Hopelijk is het opnieuw zo'n schot in de roos!

    (haha, sorry voor de vele uitroeptekens, weer een enthousiaste Kelly hier :D)

    1. Julienne

      april 17, 2016 at 20:42

      ja, ik ben nog keihard aan het nagenieten 😀

  2. Sabine

    april 18, 2016 at 18:02

    Ik denk dat Kelly zoveel ja krijgt van angela omdat dankzij haar de verkoop van OSG werkelijk de hoogte in ging. Ik heb ook nog geen minuut spijt van de aanschaf van dat biek, dat ik ook kocht na goesting te hebben gekregen door Kelly 🙂

    1. Julienne

      april 19, 2016 at 16:33

      Hahaha, jij hebt het helemaal door, Sabine 😉

  3. fieke

    april 19, 2016 at 17:24

    Ik denk dat ik al weet welk boek op het ‘menu’ staat voor de #kookboekweek van april! Kelly gaf het mij cadeau voor mijn verjaardag en ik bladerde al watertandend in. Pure en eerlijke ingrediënten: ook een grote fan!

    1. Julienne

      april 20, 2016 at 04:54

      Haha, weer dankzij Kelly :p ze heeft echt een leger aan fans gecreëerd!

  4. Le petit requin

    april 20, 2016 at 11:59

    Hahaha, nog eentje hier die deel uitmaakt van het Kelly-leger 😉 Ik heb het boek nog niet, maar het staat dankzij haar review wel op mijn verlanglijstje. En jouw review bevestigt alleen maar dat ik het eens van dat lijstje moet halen en in mijn kast zetten!

  5. Hilde

    april 22, 2016 at 06:58

    Ik had het ook al bij Kelly gelezen die interessante review. Klinkt allemaal verleidelijk lekker in elk geval ;-).

    1. Julienne

      april 22, 2016 at 19:35

      ja, echt wel! we gaan een Belgische Oh She Glows-fanclub moeten oprichten denk ik, met Kelly als voorzitster 😉

  6. #kookboekweek | april 2016 | Fiekefatjerietjes

    mei 7, 2016 at 07:38

    […] topper! Begin april had ik er nog geen idee van welk boek ik zou kiezen, maar toen na Kelly, ook Silke enthousiast was over ‘The Oh She Glows Cookbook‘ was de keuze snel gemaakt. Kelly gaf […]

  7. #kookboekweek | maart 2017 | Oh She Glows Elke Dag | Fiekefatjerietjes

    maart 16, 2017 at 07:01

    […] boek koos ik vorig jaar al eens uit, en ik was niet de enige die enthousiast was (zie ook Kelly en Silke). Het tweede boek heb ik in Nederlandstalige versie, en dat is toch wel wennen. Volgens mij […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: