Kookboekweek – Inspiralized

Van Uitgeverij Manteau kreeg ik het e-book van Inspiralized toegestuurd. Een ideale aanvulling op het blogbericht over mijn spiralizer, waarin ik vertelde dat ik wel eens iets anders wou spiralizen dan ‘gewone’ courgetti!

 

Het kookboek

Ali Maffucci van de blog Inspiralized is dé spiralizerkoningin! In haar kookboek deelt ze originele recepten waar zeker niet enkel courgettes in belanden. In Inspiralized staan recepten met vlees en vis, maar daarnaast ook leuke veggie en zelfs vegan recepten. De meeste andere gerechtjes zijn met wat creativiteit gemakkelijk te veganizen.

Inspiralized (ISBN 9789022332405) kost 22,50 euro.

9789022332405

 

De recepten

 

Deze week was vrij druk, dus zoveel werd er niet gekookt. Ik moest eerlijk gezegd een beetje mijn best doen om aan 3 receptjes te komen, voor de eerste keer sinds we met #kookboekweek startten… Het feit dat niet alle groenten even gemakkelijk verwerkt werden met de spiralizer, hielp niet echt.

Het eerste receptje dat ik maakte was deze vegan wortelmaccaroni. Een romig sausje op basis van cashewnoten, en kort aangebakken wortelnoedeltjes: heerlijk!

12476555_10153312393191744_290179258_n

 

Enkele dagen later kwam deze frisse salade op tafel: spinazie, appel, maïs en kiwi met een citrusvinaigrette. Jummie! De appel moest normaal gespiralized worden, maar met mijn simpele modelletje lukte dat helaas niet wegens te zacht. Het werden dan maar appelblokjes in plaats van -sliertjes!

12498919_10153312392996744_1109579061_n

 

Als laatste maakte ik dit overheerlijke gerechtje met rode bietnoedels, geroosterde sinaasappel en boerenkoolchips. So-wie-so de topper van deze week! Jammergenoeg had ik ook hier last met mijn spiralizer… De rest van de rode bietjes raspte ik dan maar met de keukenmachine.

12325246_10153312393051744_859220032_n

 

Een receptje die grandioos mislukte waren de zoete aardappelwafeltjes die ik zaterdagochtend op tafel wou toveren… De gespiralizede zoete aardappel bleef gewoon keihard aan mijn wafelijzer plakken. Heel jammer!

 

Conclusie

Een heel leuk kookboek met originele receptjes die je uitdagen om je spiralizer vaker boven te halen. Enige minpuntje in mijn ogen: de ‘chique’ spiralizer die in het boek gebruikt wordt doet alles er supersimpel uitzien, maar jammer genoeg is dat niet altijd het geval als je een goedkoper modelletje hebt…

Ik houd het in het vervolg dus toch maar bij ‘potloodvormige’ groenten zoals courgette, wortel en komkommer. Die gaan er wel in 1-2-3 doorheen! Voor de andere receptjes haal ik dan wel gewoon mijn keukenmachine boven 😉

 

 

Doe jij al mee met #kookboekweek? Gebruik dan zeker de hashtag op Facebook, Instagram of Twitter. Fieke en ik vinden het superleuk om te zien welk kookboek jullie uit de kast redden!

7 Comments

  1. gerhilde maakt

    maart 20, 2016 at 21:52

    Die wortelmacaroni ziet er wel lekker uit!

    1. admin

      maart 21, 2016 at 18:56

      Ja, die was echt heerlijk! No need for cheese 😉

  2. fieke

    maart 21, 2016 at 07:37

    Mmm, lekkere receptjes alweer!
    Jammer dat je met een eenvoudig model niet alle recepten kan maken, maar er zijn genoeg mogelijkheden met courgette en wortel hé…

    1. admin

      maart 21, 2016 at 18:56

      Ja, inderdaad… Ik kijk al uit naar de zomer, courgetjes uit eigen tuin <3

  3. Carolien - On a Healthy Adventure

    maart 23, 2016 at 13:31

    Ik heb dat boek nog vast gehad in de winkel. Er staan veel leuke recepten in, maar ik vroeg me ook af hoe haalbaar alles was.

    1. admin

      maart 23, 2016 at 20:01

      Goeie bedenking, Carolien! Met mijn simpele modelletje viel dat inderdaad wat tegen…

  4. #kookboekweek | maart 2016 | Fiekefatjerietjes

    februari 4, 2017 at 15:43

    […] Bij Silke kon je sinds mijn vorige update twee nieuwe verslagjes lezen: ‘My New Roots‘ en ‘Inspiralized‘ […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: