Gepofte Zoete Aardappel

Pure comfort food! Snel klaar, en met (bijna) allemaal ingrediënten die ik standaard in de keukenkast heb staan. Limoen, avocado en verse koriander erbij… Perfect!

Gepofte Zoete Aardappel

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 blik (300g) maïs, afgegoten
  • 1 blik (400g) kidneybonen, afgegoten
  • 1 avocado, geschild, ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 el tomatenketchup
  • sap van 1 limoen
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • chilipoeder
  • peper en zout

Werkwijze

  • Prik met een vork een tiental keer goed diep in de zoete aardappels
  • Leg de zoete aardappels op een bordje, en pof ze gedurende 10 à 15 minuten in de microgolfoven, tot die zacht zijn
  • Maak intussen de salsa: meng de kidneybonen, de maïs en de avocadoblokjes met de ketchup en het limoensap en zo goed als alle koriander (hou een beetje over ter garnering)
  • Breng op smaak met chilipoeder, peper en zout
  • Snij de zoete aardappels open, verdeel er de salsa over, en garneer met de resterende koriander

Gepofte Zoete Aardappel

3 Comments

  1. Judy

    december 8, 2013 at 22:36

    Ziet er inderdaad lekker uit!! Is de smaak van die ketchup niet te overheersend?

    1. admin

      december 12, 2013 at 19:54

      Nee hoor! Is vooral om de salsa wat te laten samenhangen 🙂 je smaakt het een klein beetje, maar de limoen en chili zijn veel sterker van smaak.

  2. Dagen Zonder Vlees 2017 – meer plantaardig: 5 blogs, 5 recepten | rinivyncke

    april 23, 2017 at 10:45

    […] favoriet: Gepofte zoete aardappel, heel eenvoudig en snel klaar, maar oh zo lekker en vullend. ‘Comfort food’ op zijn […]

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: