Auberginekaviaar

Simpel, maar met zo’n delicate en heerlijke smaak. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar iets anders voor op de boterham of de toastjes. Het is gezond, want er zit helemaal niks anders in dan aubergine en knoflook. Geef het dus zeker een kans!

Auberginekaviaar

Eggplant caviar

Ingrediënten (voor 1 kom)

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Prik gaatjes in de aubergine met een vork
  • Bak de aubergine en de ongepelde knoflookteentjes gedurende 45 minuten op een bakplaat met bakpapier, tot de aubergine zacht is geworden, en een beetje ineenzakt
  • Laat de aubergine afkoelen en snij hem dan open
  • Lepel het vruchtvlees uit de aubergine  en mix het samen met de gepelde en fijngehakte lookteentjes
  • Serveer op brood of op toastjes

Eggplant caviar Eggplant caviar

Leave a Reply

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: