‘Cheese’cake

Ik wou al eeuwen een vegan ‘cheese’cake bakken, maar bij gebrek aan een geschikte keukenmachine waarmee ik noten kon verwerken, is het er nog niet eerder van gekomen.

Zoals te zien in mijn vorige blogpost, is dat nu wel het geval. Mijn nieuwe Kenwood hakte de noten zonder mededogen in mootjes 😉

Het resultaat was echt heerlijk, maar helemaal niet te vergelijken met echte cheesecake op basis van zuivel, weze gewaarschuwd!

En tot slot nog een kleine tip: de cashewnoten voor de vulling moeten zeker een nachtje weken in water, dus dit is geen last minute receptje!

 

‘Cheese’cake

Ingrediënten (voor 5 kleine taartjes)

Voor de bodem

  • 175g gemengde noten
  • 75g geraspte kokos
  • 1 kl kaneel
  • 8 grote dadels, minstens 15 minuten geweekt in water

Voor de vulling

  • 350g cashewnoten, minstens 1 nacht geweekt in water
  • 1/2 blok (125g) tofu, verkruimeld
  • 150ml ahornsiroop
  • 1 el limoensap
  • 1 el vanille-extract

Voor de afwerking

  • 100g diepvriesframbozen, ontdooid en tot een coulis geprakt

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175°C
  • Doe de notenmengeling, de geraspte kokos en de kaneel in de keukenmachine en pulseer tot de noten fijngehakt zijn
  • Voeg de dadels (zonder pit!) toe aan de keukenmachine, en pulseer tot je een samenhangend mengsel bekomt
  • Verdeel het mengsel over 5 ingevette taartvormpjes, en druk goed aan. Zorg dat de bodem overal ongeveer even dik is
  • Doe nu alle ingrediënten voor de vulling in de keukenmachine, en pulseer tot je een homogeen en vloeiend mengsel hebt
  • Verdeel de vulling over de taartjes
  • Bak de taartjes gedurende 10 minuten op 175°C, en daarna nog ongeveer 10 minuten op 125°C (zodat de bodem niet aanbrandt)
  • Laat de taartjes afkoelen, en werk af met de frambozencoulis

'Cheese'cake

Bron: recept gebaseerd op Hungry Hungry Hippie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *