‘Cheese’cake

Ik wou al eeuwen een vegan ‘cheese’cake bakken, maar bij gebrek aan een geschikte keukenmachine waarmee ik noten kon verwerken, is het er nog niet eerder van gekomen. Zoals te zien in mijn vorige blogpost, is dat nu wel het geval. Mijn nieuwe Kenwood hakte de noten zonder mededogen in mootjes Het resultaat was echt...
Lees Meer

Nieuw speelgoed!

Na een hele tijd twijfelen, afwegen en vergelijken heb ik dit weekend een keukenrobot gekocht… Het werd een Kenwood Multipro FPP220, en ik ben er vreselijk verliefd op! Een motor van 750W, heel wat leuke accessoires (inclusief een blender!) én hij ziet er ook gewoon knap uit. We kochten hem bij Vandenborre, na een grondige...
Lees Meer

Avocado – Mangosalade

Oeps, het is alweer een tijdje geleden sinds ik nog iets postte… De laatste weken heb ik dan ook niet veel achter de computer gezeten. Wat ik wel gedaan heb? Genoten van het zonnetje, veel gewerkt, een grote voorjaarsschoonmaak, gemoestuinierd én lekker gegeten. Vooral veel slaatjes, want met dat heerlijke weer snak ik echt naar...
Lees Meer

Belgische Biobieren

Hoera, mijn eerste medewerking aan een kookboek is een feit! Elke Aerts (bekend van het geweldig leuke Visita Magazine) schreef een prachtig e-boek over Belgische biobieren, en ze vroeg mij (en heel wat andere foodies zoals Stijn De Cock, Kevin Storms, Leentje Speybroeck en Tino Don Porto Carero) om een receptje aan te leveren met...
Lees Meer

Rozen – Pistachecupcakes

Zonder gezever: dit waren de lekkerste cupcakes die ik ooit gegeten heb! Enkele weken geleden kocht ik een flesje rozenwater in de supermarkt, mijn vingers jeukten al de hele tijd om hier mee aan de slag te gaan. Ondanks het feit dat mijn spuitzak het begaf tijdens het garneren, zijn de cupcakes toch best mooi...
Lees Meer

Street Food India

Vorig weekend hadden we logés, een ideale gelegenheid om eens uitgebreid te koken! Ik kookte voor het eerst Indisch, met receptjes uit een prachtig kookboek dat ik cadeau kreeg van mijn tantie: Street Food India van Mirjam Letsch. Het boek won in 2012 de titel ‘Kookboek van het jaar 2012′ in Nederland, wat ik volledig terecht...
Lees Meer

Bosbessenmuffins

Eén ding dat ik altijd in ons mini vriesvakje heb zitten? Diepvriesfruit! Ongelofelijk makkelijk en lekker. Komt altijd van pas in yoghurt, havermout, smoothies… of gebak! Mijn eeuwige favoriet zijn frambozen, maar ook bosbessen en mango passeren regelmatig de revue. Wat zit er altijd bij jou in de diepvries?   Bosbessenmuffins Ingrediënten (voor 12 muffins) 250g...
Lees Meer

Gnocchi met Rucolapesto

Geen Valentijnsgedoe bij ons… gewoon lekker eten, een goed glas wijn en een gezellig avondje in de zetel! Er staat een druk weekend voor de boeg, vol gekook en geklets, dus nu is het eventjes genieten van de stilte voor de storm.   Gnocchi met Rucolapesto Ingrediënten (voor 2 personen) 400g aardappelen, geschild en in...
Lees Meer

V|edge

Dit weekend ging ik voor de eerste keer inkopen doen bij V|edge, een eigenzinnige veggie/vegan winkel in Gent. Naast een aanbod van producten die je nergens anders in België vindt, krijg je er ook deskundige en vriendelijke uitleg van de uitbaters. Wij bleven dan ook een tijdje hangen omdat het er zo gezellig was! Zelf...
Lees Meer

Romige Broccolisoep

Een heerlijke, romige soep… zonder room? Jawel! De aardappeltjes in de soep zorgen namelijk voor een fluweelzacht mondgevoel. Deze soep is simpel genoeg voor een weekavond, en feestelijk genoeg voor een etentje, mits wat extra afwerking… Hier hield ik het simpel met wat fijngehakte lente-ui.   Romige broccolisoep Ingrediënten (voor 1 pot soep) 1 middelgrote...
Lees Meer