Count your blessings #2

Hij liet wat op zich wachten, deze tweede editie van Count your blessings. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder mooie momenten beleefd heb! Een greep uit het gamma: Genieten van het eerste lekkers uit de moestuin: aardbeitjes, rucola, sla en radijzen Zelfgemaakt ijs, need I say more? Na meer dan een jaar nog eens gaan...
Lees Meer

Kookboekweek – Plenty More

Een nieuwe uitdaging, en daarmee gepaard gaand een nieuwe rubriek op Julienne: kookboekweek. Zoals jullie misschien wel weten, heb ik een vrij uitgebreide kookboekencollectie. Er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan een kookboek doorbladeren, me voorstellen hoe alles smaakt, en wegdromen bij de prachtige foto’s. Ik lees even graag een kookboek als een roman...
Lees Meer

Onze tuin #2

Het is intussen een maand geleden dat ik de moestuin inzaaide, en alles begint te groeien en te bloeien. Vooral de aardappelen (helemaal onderaan op de foto) zijn helemaal los aan het gaan! We aten deze week al de eerste eigen gekweekte groentjes op: rucola, verwerkt in een simpele pasta pesto. Ook de eerste radijsjes zijn...
Lees Meer

Mangosalsa

Vorige week kwam er een buitenkansje op ons pad… Eén van onze oud-buren kon via via aan kistjes mango’s geraken die verkeerd besteld waren door een importbedrijf, en die dus aan een spotprijsje de deur uit mochten. 5 euro hebben we betaald, voor 10 prachtige mango’s. Mijn geluk kon niet op! De voorbije week at...
Lees Meer

Uitgetest: veggie balletjes in IKEA

Enkele weken geleden viel dit nieuws niet te negeren op Facebook: IKEA lanceerde veggie balletjes in hun restaurants. Wij zijn trouwe IKEA-bezoekers, zowel van de winkel als het restaurant, en waren dus héél blij met dit nieuwe gerechtje. Vroeger ging ik altijd voor een portie frietjes met rauwkost of warme groentjes, gezien dit de enige vegan friendly...
Lees Meer

5 tips voor de lekkerste smoothie (+ bonus)

Mensen die mij volgen op Instagram (@silkedes) zullen het vast al weten: ik ben een smoothiemadam! Als ontbijt, snelle lunch of tussendoortje, een frisse smoothie gaat er altijd wel in. Vandaag verklap ik jullie 5 tips om zelf ook de lekkerste smoothies te maken! Kies een goede basis: water is dé klassieker, maar ook (plantaardige)...
Lees Meer

Vegan Burger Day

Morgen, 28 mei, is het International Hamburger Day. BE Vegan promoveerde dit tot ‘Vegan Burger Day’, dé dag waarop je wel een vegan burger moét eten. Hier thuis eten we dat niet zo vaak, meteen de reden waarom ik maar 1 goed burgerrecept – namelijk deze bonenburgertjes – in de archieven heb staan. Het is...
Lees Meer

Venkel – Sinaasappelsalade

Vroeger was ik niet echt een venkelfan. Omdat ik mezelf alles wil leren eten, doe ik echter niet mee aan ‘niet lusten': ik probeer verschillende bereidingswijzen uit, en eet het gewoon toch op. Deze salade was een echte hit: omdat de venkel zo fijn geschaafd is met de mandoline, is de smaak subtiel. En die...
Lees Meer

Onze tuin

We wonen intussen een halfjaar in ons nestje. De tijd vliegt! Toen we het huis kochten, was de tuin volledig vol gegroeid: langs beide kanten een gigantische rij paplaurieren, en achteraan een grote den en een treurwilg. Veel ruimte bleef er niet over.   Al vanaf de eerste keer dat we het huis bezochten, droomde ik...
Lees Meer

Stem en win een mand Lima-producten!

Ik doe mee aan de receptenwedstrijd van Lima op happyveggie.eu, samen met 19 andere foodbloggers uit België en Nederland. Er werd gevraagd om 2 recepten te ontwikkelen met één of meerdere Lima-producten. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging eerst aan de slag met een bokaal seitan, en maakte daar Gegrillde seitan met sinaasappelsaus mee. Lekker...
Lees Meer