Pasta met boerenkool

De boerenkool tiert welig in onze moestuin, en dus kon een receptje niet uitblijven. Boerenkool is een tijdje een echte hype geweest, overgewaaid uit de VS. Daar noemen ze het kale, dat doet een belletje rinkelen, toch? Ergens begrijp ik de hele hype wel: boerenkool is een hele gezonde groente, barstensvol vitamine C,  calcium en allerlei andere...
Lees Meer

Uitgetest: eten op de Gentse Feesten

Jaahaa, het zijn weer Gentse Feesten! Nu we niet meer in Gent wonen, is het iets meer geplan om er te geraken, maar ik pikte toch al drie avondjes mee ondertussen. Wat dat opleverde? Heel wat goede muziek, en hopen sfeer, maar vooral heer-lijk eten. Hieronder deel ik dé aanraders met jullie: Just Like Your Mom Intussen...
Lees Meer

Vegan schoenen

Schoenen zijn niet altijd vegetarisch, laat staan vegan. Meestal is leder de boosdoener, maar sinds kort weet ik dat bijvoorbeeld ook lijm dierlijke bestanddelen kan bevatten. Damn! Gelukkig zijn er ook genoeg vegan opties te vinden, zelfs in ‘mainstream’ winkels als Esprit. Mijn bezoekje aan de Esprit-winkel in de Veldstraat liep uit op frustratie, want ik...
Lees Meer

Orangettekoekjes

Iedereen kent ze wel, de orangettes met donkere chocolade en sinaasappel. Als kind vond ik het een vreselijke combinatie, maar de laatste jaren kunnen de smaken me wél bekoren. Aangezien ik eerder een koekiemonster dan een snoeper ben, besloot ik de klassieke orangettes om te vormen tot een koekje om u tegen te zeggen. Ik vertrok...
Lees Meer

Count your blessings #2

Hij liet wat op zich wachten, deze tweede editie van Count your blessings. Maar dat wil niet zeggen dat ik minder mooie momenten beleefd heb! Een greep uit het gamma: Genieten van het eerste lekkers uit de moestuin: aardbeitjes, rucola, sla en radijzen Zelfgemaakt ijs, need I say more? Na meer dan een jaar nog eens gaan...
Lees Meer

Kookboekweek – Plenty More

Een nieuwe uitdaging, en daarmee gepaard gaand een nieuwe rubriek op Julienne: kookboekweek. Zoals jullie misschien wel weten, heb ik een vrij uitgebreide kookboekencollectie. Er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan een kookboek doorbladeren, me voorstellen hoe alles smaakt, en wegdromen bij de prachtige foto’s. Ik lees even graag een kookboek als een roman...
Lees Meer

Onze tuin #2

Het is intussen een maand geleden dat ik de moestuin inzaaide, en alles begint te groeien en te bloeien. Vooral de aardappelen (helemaal onderaan op de foto) zijn helemaal los aan het gaan! We aten deze week al de eerste eigen gekweekte groentjes op: rucola, verwerkt in een simpele pasta pesto. Ook de eerste radijsjes zijn...
Lees Meer

Mangosalsa

Vorige week kwam er een buitenkansje op ons pad… Eén van onze oud-buren kon via via aan kistjes mango’s geraken die verkeerd besteld waren door een importbedrijf, en die dus aan een spotprijsje de deur uit mochten. 5 euro hebben we betaald, voor 10 prachtige mango’s. Mijn geluk kon niet op! De voorbije week at...
Lees Meer

Uitgetest: veggie balletjes in IKEA

Enkele weken geleden viel dit nieuws niet te negeren op Facebook: IKEA lanceerde veggie balletjes in hun restaurants. Wij zijn trouwe IKEA-bezoekers, zowel van de winkel als het restaurant, en waren dus héél blij met dit nieuwe gerechtje. Vroeger ging ik altijd voor een portie frietjes met rauwkost of warme groentjes, gezien dit de enige vegan friendly...
Lees Meer

5 tips voor de lekkerste smoothie (+ bonus)

Mensen die mij volgen op Instagram (@silkedes) zullen het vast al weten: ik ben een smoothiemadam! Als ontbijt, snelle lunch of tussendoortje, een frisse smoothie gaat er altijd wel in. Vandaag verklap ik jullie 5 tips om zelf ook de lekkerste smoothies te maken! Kies een goede basis: water is dé klassieker, maar ook (plantaardige)...
Lees Meer