Rabarberlimonade

Herinneren jullie zich deze blozende schoonheid nog? Iets meer dan een jaar later ben ik nog steeds grote fan van rabarberdrankjes! Dit keer een non-alcoholische variant, met rozenwater. Ingrediënten (voor 2 glazen) 200g rabarber, schoongemaakt en in stukjes van ong. 2 cm 500ml water 40g suiker 1 kl rozenwater ijsblokjes Werkwijze Doe de rabarber, het...
Lees Meer

Munt-Erwtkoekjes

Ik maakte deze frisse hapjes voor een moestuin-meeting, die ik jammergenoeg moest skippen wegens afgrijselijke hoofdpijn… Jeroen en ik hebben ze de dag erna dan maar zelf opgegeten! De hapjes zijn in 1-2-3 klaar en dankzij hun zomerse kleurtje en smaak zijn ze perfect voor elke gelegenheid: van potluck over BBQ tot picknick. En aangezien...
Lees Meer

Foodstorms

Ik begin met het slechte nieuws: de Gentse Feesten-ronde van Foodstorms gaat zijn laatste avond in. Maar gelukkig is er ook goed nieuws: ze blijven pop uppen op de Foodstorms facebook-pagina en website kan je perfect volgen waar en wanneer je nog eens plantaardig gastronomisch kunt gaan genieten. En genieten was het zeker! Kevin Storms en...
Lees Meer

Tofuspiesjes met Pindasaus

Op zaterdag 5 juli organiseerden we met EVA Gent (een nieuwe lokale groep van EVA vzw) een barbeque voor de Nationale Veggie BBQ Dag. Het was onze eerste grote activiteit, en die is fantastisch verlopen! Maar liefst 42 mensen smulden mee van een gigantisch buffet, champignon-bonenburgertjes, Greenway brochettes, maïskolven, watermeloen, en last but not least...
Lees Meer

PrelovedFoods Pop Up

Vrijdag ging ik met 3 vriendinnen eten in de PrelovedFoods pop up. Deze pop up gaat 10 dagen door in het EVA kantoor (Steendam 82-84, 9000 Gent) ter gelegenheid van – uiteraard! – de Gentse Feesten! Je bestelt aan de toog binnen, en kan daarna plaats nemen in de gezellige binnentuin. De bediening is supervriendelijk,...
Lees Meer

Bamboo Bee

Op huwelijksreis volgden we een kookcursus bij het geweldige veggie/vegan restaurantje Bamboo Bee, in Chiang Mai. Bebee leerde ons in enkele uren 4 heerlijke vegan gerechten klaarmaken: Tom Kha, een heerlijke pittige soep op basis van kokosmelk Pad Thai, hét Thaise noedelgerecht bij uitstek Fresh Spring Rolls: loempia’s van rijstpapier, gevuld met een heleboel heerlijke...
Lees Meer

De Standaard Magazine

Op 21 juni verscheen ik in het groot in de ontbijtspecial van De Standaard Magazine, samen met nog 7 andere havermoutfanaten. Ik kreeg er heel leuke reacties op, dus ik wil het artikel ook graag met jullie delen… artikel: Dorien Knockaert foto: Marleen Daniëls...
Lees Meer

Zomerse kriekentaartjes

Man man man, wat vliegt de tijd voorbij… Het is intussen 2 maanden geleden dat ik hier voor het laatst iets postte, wat schaam ik mij! Om mijn gedrag goed te praten: ik heb helemaal niet stilgezeten! We zijn intussen al anderhalve maand getrouwd, zijn op huwelijksreis geweest, en hadden allebei overvolle agenda’s de voorbije...
Lees Meer

Asperges à la Flamande

Dit gerechtje is voor mij echt pure nostalgie. Mijn pépé had vroeger asperges in zijn tuin, die we dan kraakvers en in krantenpapier gewikkeld mee naar huis kregen. Da’s jammer genoeg al lang geleden, maar elke keer als er asperges op mijn bord belanden, denk ik met plezier terug aan mijn pépé en zijn machtige...
Lees Meer