Fruittaart

Zoals beloofd ook nummer drie van de trilogie… En eigenlijk was dit mijn favorietje: kleurrijk en niet te zwaar. Het was de eerste keer dat ik Taartina gebruikte op een taart, en dat is eigenlijk heel goed meegevallen! Het is een soort gelei die het fruit beschermt tegen oxidatie (bruin worden), op plantaardige basis. Taartina...
Lees Meer

Frangipanetaart

Zoals beloofd, het volgende deel van de verjaardagstaartentrilogie Ik ben dol op marsepein, amaretto, frangipane, … Zolang er maar amandelen inzitten! Dit receptje is een herwerkte versie van de schattige frangipanetaartjes met peer die ik eerder al maakte. Deze keer dus in het groot, en zonder peer, maar minstens even lekker!   Frangipanetaart Ingrediënten (voor...
Lees Meer

Vierdubbele chocoladetaart

Zondag hielden we hier een driedubbel verjaardagsfeestje, en wat past daar beter bij dan een vierdubbele chocoladetaart?! Maart is bij ons traditioneel een feestmaand: bijna heel de familie, heel wat vrienden én ikzelf zijn dan jarig. Deze keer vierden we zowel de verjaardag van mijn petekindje, jongste broer en papa. Voor mijn oudste broer (en tevens de...
Lees Meer

Peren – Amarettocakejes

Het gaat al iets beter met mijn rugpijn, wat betekent dat ik mijn namiddagen terug nuttig kan besteden. Vandaag stond het huishouden al vrij op orde, dus tijd voor gebak! Omdat wij zo veel mogelijk volgens de seizoenen eten, liggen er de laatste weken véél appels en peren in de fruitschaal. Een ideale basis voor...
Lees Meer

Brood uit de broodmachine

Sinds kort ben ik de trotse bezitster van een Tefal broodmachine, en bak ik erop los! Jong geleerd is oud gedaan, want als klein meisje zag ik mijn mama dagelijks vanalles in die gekke machine gooien, om er enkele uren later een brood eruit te toveren. Toen vond ik dat magisch, maar nuchter bekeken is het eigenlijk kinderspel...
Lees Meer

Tropisch bananenbrood

Zowel mijn man als ik zijn gek van bananen, dus die krijgen hier meestal de kans niet om overrijp te worden… Maar deze keer is het ons toch gelukt, dus kon ik er eindelijk eens iets mee bakken! In Amerika is bananenbrood echt een klassieker. Voor ons klinkt het net iets gekker: een zoet brood dat eigenlijk...
Lees Meer

Roze(n)koekjes

Met Valentijn in het achterhoofd bakte ik zaterdag deze koekjes om mee te nemen naar de potluck van EVA Gent. Roze, hartvormig, de geur van rozen, … Paste perfect in het romantische plaatje Roze(n)koekjes Ingrediënten (voor ongeveer 25 koekjes) 100g margarine 150 gram rietsuiker 50 ml sojamelk 2 kl rozenwater 100g frambozen 400g tarwebloem 1 kl bakpoeder...
Lees Meer

Witlof-Perentaart

Toen we nog in Gent woonden, hadden we een groentenpakket van de Wassende Maan, en dat stimuleerde me om creatief aan de slag te gaan met verschillende (vaak onbekende) groenten. De laatste tijd heb ik gemerkt dat ik vaak teruggreep naar ‘klassiekers’, gerechten die we al vaak gegeten hebben, en dat begon een beetje te...
Lees Meer

Granola

Granola is eigenlijk een fancy naam voor krokante muesli. Heerlijk met plantaardige melk (soja en rijst-kokos zijn mijn favorieten) of yofu. Het recept is volledig naar eigen zin en voorraadkast aan te passen, bij mij zaten er bijvoorbeeld volgende dingen in: amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, gojibessen, rozijnen en dadels. Wees creatief!   Granola Ingrediënten 125 ml olie (bv...
Lees Meer

Chiapudding met framboos en kokos

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een grote havermoutfan. Enkele maanden geleden verscheen ik er zelfs mee in DS Magazine. Maar soms, heel soms, ben ik die havermout wel eens eventjes beu, en ga ik op zoek naar leuke alternatieven… Zoals deze chiapudding! Eigenlijk is de werkwijze dezelfde als bij havermout, maar dan met chiazaadjes in...
Lees Meer