Roze(n)koekjes

Met Valentijn in het achterhoofd bakte ik zaterdag deze koekjes om mee te nemen naar de potluck van EVA Gent. Roze, hartvormig, de geur van rozen, … Paste perfect in het romantische plaatje Roze(n)koekjes Ingrediënten (voor ongeveer 25 koekjes) 100g margarine 150 gram rietsuiker 50 ml sojamelk 2 kl rozenwater 100g frambozen 400g tarwebloem 1 kl bakpoeder...
Lees Meer

Witlof-Perentaart

Toen we nog in Gent woonden, hadden we een groentenpakket van de Wassende Maan, en dat stimuleerde me om creatief aan de slag te gaan met verschillende (vaak onbekende) groenten. De laatste tijd heb ik gemerkt dat ik vaak teruggreep naar ‘klassiekers’, gerechten die we al vaak gegeten hebben, en dat begon een beetje te...
Lees Meer

Granola

Granola is eigenlijk een fancy naam voor krokante muesli. Heerlijk met plantaardige melk (soja en rijst-kokos zijn mijn favorieten) of yofu. Het recept is volledig naar eigen zin en voorraadkast aan te passen, bij mij zaten er bijvoorbeeld volgende dingen in: amandelen, hazelnoten, zonnebloempitten, gojibessen, rozijnen en dadels. Wees creatief!   Granola Ingrediënten 125 ml olie (bv...
Lees Meer

Chiapudding met framboos en kokos

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een grote havermoutfan. Enkele maanden geleden verscheen ik er zelfs mee in DS Magazine. Maar soms, heel soms, ben ik die havermout wel eens eventjes beu, en ga ik op zoek naar leuke alternatieven… Zoals deze chiapudding! Eigenlijk is de werkwijze dezelfde als bij havermout, maar dan met chiazaadjes in...
Lees Meer

‘Gehakt’brood

Kerstmis vieren als veggie/vegan, da’s niet altijd even gemakkelijk… Bij ons viel dat gelukkig héél goed mee dit jaar, we vierden namelijk met z’n tweetjes in ons nieuwe huis. Ik kookte twee dagen na elkaar lekker uitgebreid, en genoot er met volle teugen van! Op kerstavond bestond het menu uit: Tofusteak Appeltjes met veenbessensaus Oesterzwammen Denneaardappeltjes...
Lees Meer

Kleurrijke Herfstsalade

Koken met restjes, dat komt hier niet zo vaak voor… Maar deze week lagen er toch wat gepluimde groenten naar mij te lonken in de koelkast: een halve pompoen die overbleef na een Marokkaans stoofpotje, en halve rode kool die teveel was voor de rode kool met appeltjes van vorig weekend, een granaatappel die al...
Lees Meer

25 Foodvragen Tag

Het is exact een maand geleden dat ik voor de laatste keer een berichtje postte… oeps! We hebben dan ook niet stilgezeten. Elk beschikbaar moment brachten we door in ons nieuwe huis: schuren, plamuren, schilderen, gaten opvullen, laminaat leggen, vloeren oliën, snoeien, schoonmaken, inpakken, verhuizen, uitpakken, … Maar na al dat bloed, zweet en tranen...
Lees Meer

Chocoladebolletjes

Ik heb een geweldige ingebouwde klok. Zo geweldig dat ik, eenmaal het zomer- of winteruur is, lekker op hetzelfde tempo doorga als ervoor. Zodoende was ik zondag al om 6h30 wakker, en heb ik, terwijl manlief nog lekker lag te slapen, een ‘breakfast for champs’ op tafel getoverd…Versgeperst fruitsap, fruitsla, zelfgebakken pistoletjes en chocoladebroodjes. Heerlijk!...
Lees Meer

Zwarte Woudcupcakes

Ik kocht een tijdje geleden silicone cupcakevormpjes die in afslag stonden, en ben er sindsdien verslingerd aan! Gedaan met papiertjes lospeuteren van cupcakes of muffins, en bovendien zijn ze stukken beter voor het milieu. Deze cupcakes kwamen tot stand op een luie zaterdagochtend, en werden unaniem goedgekeurd door de schoonfamilie. Hoera!   Zwarte Woudcupcakes Ingrediënten (voor 12 cupcakes)...
Lees Meer

Fleurige Earl Greykoekjes

Dit receptje stond al eventjes in mijn concepten, en ein-de-lijk komt het ervan! Oktober is enorm druk geweest, en daarbovenop had ik wat ‘blogmoeheid’ na de Vegan MoFo in september. Maar we vliegen er terug in zie! En dat met deze overheerlijke koekjes. Okee, ze zullen niet iedereen zijn ‘meug’ zijn, met de uitgesproken fleurige smaken,...
Lees Meer