13081645_10153393071431744_2080986736_n-2

Scones met frambozen

Als er iets is dat ik altijd in mijn diepvries heb liggen, is het fruit… Vooral frambozen zijn hier grote favoriet! Het was alweer even geleden dat ik ze in een receptje gebruikte, dus ik hield even een brainstormsessie en kwam bij scones uit, een typische Britse lekkernij die bij de thee geserveerd wordt. Scones…

12884340_10153312576766744_1558222286_n

Uitgetest: True Beans – Gent

Enkele weken geleden sprak ik met Elien van Deathstaronamission af. Bloggers will be bloggers, dus ik koppelde deze date maar al te graag aan het uittesten van een nieuw adresje: True Beans. Elien was er al geweest, en raadde mij de Skinny White aan: een halve shot espresso met opgestoomde (soja)melk. Ik had een klein goestje, en nam…

Preitaart | Julienne

Preitaart

Preitaart is een heel nostalgisch gerechtje voor mij: mijn mama maakte dat vroeger namelijk heel vaak klaar, met spekjes of gerookte zalm. Nu ik dat allebei niet meer eet, besloot ik een plantaardige versie van deze heerlijke taart uit mijn mouw te toveren! Het blind bakken lijkt misschien omslachtig, maar door deze extra stap krijg…

12421309_10153312575971744_315531893_n

Uitgetest: Moor&Moor – Gent

Vorige week geraakte ik ein-de-lijk eens bij Moor&Moor. Ik las en hoorde al heel wat dingen over deze moderne kruidenier/koffiezaak, en kon alles nu eens met eigen ogen bekijken. De inrichting sprong mij meteen in het oog: warme kleuren, hippe tegeltjes, veel groen en vooral: EEN SPIEGELPLAFOND <3 Mijn bezoekje aan Moor&Moor was eigenlijk een…

12325246_10153312393051744_859220032_n

Kookboekweek – Inspiralized

Van Uitgeverij Manteau kreeg ik het e-book van Inspiralized toegestuurd. Een ideale aanvulling op het blogbericht over mijn spiralizer, waarin ik vertelde dat ik wel eens iets anders wou spiralizen dan ‘gewone’ courgetti!   Het kookboek Ali Maffucci van de blog Inspiralized is dé spiralizerkoningin! In haar kookboek deelt ze originele recepten waar zeker niet enkel courgettes in…